LIVE Η Τελετή Αφής της Φλόγας

Η Αρχαία Ολυμπία είναι ξανά στο επίκεντρο του Παγκοσμίου αθλητισμού με την τελετή Αφής της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

H Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη θα σταθεί μπροστά στο κάτοπρο για να ζητήσει από τον Απόλλωνα την ιερή Φόγα για λογαριασμό

των Βρετανών διοργανωτών των Αγώνων.

Παρακολουθήστε σε live streaming από το Onsports την Αφή και την παράδοση της Φλόγας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Σπύρο Γιαννιώτη.

Το Λονδίνο είναι η πρώτη ολυμπιακή πόλη που λαμβάνει την Φλόγα από την Ολυμπία για 2η φορά. Η πρώτη ήταν το 1948.

Στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκονται αρκετοί θεατές, τουρίστες και κάτοικοι της περιοχής.

Ήδη στον χώρο έχουν προσέλθει οι επίσημοι, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και εκ μέρους της Υποργείου Πολιτισμού ο απερχόμενος Υπουργός κ. Γερουλάνος.

Επικεφαλής της βρετανικής αποστολής για την παραλαβή της Φλόγας είναι ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Σεμπάστιαν Κόε, ενώ την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εκπροσωπεί η πριγκίπισσα Άννα. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος ορίστηκε ο 19χρονος ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Λούκος.

Ο καιρός φρόντισε να προστατεύσει τους Αγγλους, με ένα πιο συννεφιασμένο ουρανό, όπως ακριβώς έχουν συνηθίσει. Όχι ότι αυτό φυσικά βοηθά στην διαδικασία αφού χρειάζεται απόλυτη ηλιοφάνεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχει, ωστόσο, πάντα η Φλόγα από την πρόβα της Τελετής. Αυτή τη στιγμή ωστόσο πάνω από τον Αρχαιολογικό χώρο επικρατεί το απόλυτο γαλάζιο, προς τέρψιν των παρισταμένων.

Το τελετουργικό για την ιδιαίτερη αυτή τελετή έχει ετοιμάσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα