Honda Smart Home System (photos)

Τεχνολογία διαχείρισης οικιακής ενέργειας που χρησιμοποιεί αέριο, φωτοβολταϊκά πάνελ και την ενέργεια ηλεκτρικών οχημάτων. Όλα αυτά μαζί σε ένα μοντέλο «έξυπνου» σπιτιού από τη Honda.

Η Honda Motor Co., Ltd. παρουσίασε το «έξυπνο» σπίτι που κατασκεύασε στην Ιαπωνική πόλη Σαϊτάμα για τη δοκιμή του Honda Smart Home System (HSHS). Το Honda Smart Home System, ελέγχει πλήρως

την οικιακή παροχή και ζήτηση ενέργειας, συμβάλλοντας στη διαχείριση τόσο της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης ενέργειας, όπως θέρμανση και ηλεκτρισμός, αξιοποιώντας παράλληλα και την ενέργεια των οχημάτων. Η σχεδίαση του HSHS επιτρέπει στους χρήστες να διασφαλίζουν επάρκεια παροχής ενέργειας και μετακινήσεων, ακόμα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το HSHS που τοποθετήθηκε στο πειραματικό σπίτι αποτελείται από φωτοβολταϊκά στοιχεία λεπτού φιλμ CIGS, μία μονάδα οικιακής επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, οικιακή μονάδα παραγωγής με κινητήρα καύσης αερίου, σύστημα παροχής ζεστού νερού και το Smart e Mix Manager. Το Smart e Mix Manager είναι ο πυρήνας του HSHS και λειτουργεί σαν ολοκληρωμένη μονάδα διαχείρισης ενέργειας. Ελέγχει άριστα τον ηλεκτρισμό που παρέχεται από το δίκτυο, καθώς και αυτό που παράγει κάθε συσκευή ενέργειας του συστήματος. Το Smart e Mix Manager μειώνει τις εκπομπές CO2 από το σπίτι και ταυτόχρονα δημιουργεί μία πρόσθετη παροχή ηλεκτρισμού για να υπάρχει επάρκεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή φυσικής καταστροφής.

Το Smart e Mix Manager λαμβάνει τις πληροφορίες λειτουργίας κάθε συσκευής του HSHS και τις συντονίζει, ενώ αναλύει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας ενός νοικοκυριού. Με βάση αυτή την ανάλυση, το Smart e Mix Manager εξάγει ολοκληρωμένα συμπεράσματα για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης του εν λόγω νοικοκυριού. Τέτοιες πληροφορίες θα εμφανίζονται στην οθόνη του σπιτιού και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το πρόγραμμα που θα ελαχιστοποιεί το ύψος του λογαριασμού της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρισμού με βάση τα τελευταία δεδομένα από τους λογαριασμούς αερίου και ηλεκτρισμού ή θα αναθέτει τον έλεγχο στο Smart e Mix Manager ώστε να ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO.

Επιπλέον, το Smart e Mix Manager ενοποιεί τις ενδείξεις λειτουργικής κατάστασης κάθε συσκευής. Ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται αυτή την οθόνη πληροφοριών από το σπίτι μέσω ασύρματου δικτύου ή εκτός σπιτιού μέσω του Honda Internavi χρησιμοποιώντας σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτου ή ένα smart phone. Επιδιώκοντας την περαιτέρω εξέλιξη του Smart e Mix Manager, η Honda θα εξακριβώσει τη βέλτιστη διαχείριση ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα