H Τάιρα Μπάνκς κατά των ανορεκτικών μοντέλων (photos+video)

Η Tάιρα Μπάνκς υποστηρίζει την προσπάθεια του περιοδικού «Βογκ» κατά των ανορεκτικών μοντέλων.

«Όταν ξεκίνησα το μόντελινγκ δεν ήξερα πως υπήρχε νούμερο 0» δήλωσε η επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και παραγωγός ριάλιτι Τάιρα Μπανκς και συμπλήρωσε: «Το σώμα που είχα όταν ήμουν 17 ετών, δεν είναι αποδεκτό στις πασαρέλες σήμερα, γιατί θεωρούν πως είχα περιττά κιλά».

Το ξέσπασμα της Τ. Μπάνκς έγινε για να ενισχύσει τη απόφαση / άποψη του περιοδικού μόδας «Βογκ» να μην βάζει στο εξώφυλλο του πολύ αδύνατα / ανορεκτικά μοντέλα.

Μιλώντας για το πόσο έχει αλλάξει το μόντελινγκ από τότε που ήταν σούπερ μόντελ η 38χρονη επιχειρηματίας είπε πως τα ρούχα νούμερο «4» που φόραγε τότε στις πασαρέλες δεν έχουν θέση στα σημερινά «catwalks».

Η ίδια έστειλε μία ανοιχτή επιστολή και σε άλλα περιοδικά μόδας αλλά και σε πρακτορεία λέγοντας « Λέτε στις κοπέλες να έχουν σώμα για ρούχα με το νούμερο «0» όταν ξεκίνησα δεν ήξερα πως υπήρχε αυτό του νούμερο» και συνεχίζει: « Οι υπόλοιπες γυναίκες δεν πρέπει να ρίχνουμε την ευθύνη στα μοντέλα αλλά στη βιομηχανία, που ζητά από αυτά να αποχτήσουν αυτά τα αδύνατα και χωρίς ζωή σώματα».

Στην ίδια ανοιχτή επιστολή αναφέρετε και στις μητέρες λέγοντας πως μπορούν να κρατήσουν τις κόρες τους μακριά από την ανορεξία αλλά και να κάνουν καριέρα και καταλήγει: «Δεν χρειάστηκε να λιμοκτονήσω για να γίνω σουπερμόντελ και μία επιτυχημένη επιχειρηματίας. Χρειάστηκε να είμαι απλά δυνατή».

Δείτε την Τάιρα Μπανκς στη φωτογράφηση για το Σπορτς Ιλουστρέιτεντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα