H διάρκεια σε κάνει Ευρωπαίο!

23:14 8/3/2012 - Πηγή: OnSports

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και η μπάλα πλησίαζε προς τα καρέ του, τα υπογλώσσια ήταν απαραίτητα για την αποφυγή εμφραγμάτων. Η φράση «μας έπιασε... θάλασσα» έτεινε να γίνει καθεστώς...

Πλέον ο Θρύλος πέρασε τις παιδικές ασθένειες, εκτός των συνόρων, και πλέον έφτασε στο σημείο αντί να πληρώνει τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο, να τις εκμεταλλεύεται! Αυτό ακριβώς έκανε χθες βράδυ στο Χάρκοβο, αλλά και πριν

μερικές ημέρες στις δύο αναμετρήσεις με τη Ρούμπιν Καζάν.

Συνολικά, η ουκρανική ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο Θρύλος είχε την ουσία κι αυτό μετράει στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί η διοργάνωση να μην ήταν για το Champions League, αλλά για το Europa, ωστόσο, όταν είμαστε ένα βήμα μακριά από τα προημιτελικά μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, ο πήχης είναι τοποθετημένος εκ προοιμίου πολύ ψηλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα... χρειάστηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Ακολούθησαν πιστά την τακτική, παρά τις πρόσκαιρες αναταράξεις που δημιούργησαν ο δαιμόνιος Τάισον και η Λάτιν παρέα του, και στο τέλος δικαιώθηκαν επειδή δεν έκαναν του κεφαλιού τους, αλλά όσα ανέφερε το εγχειρίδιο του Βαλβέρδε με τίτλο «απόδραση από την Ουκρανία».

Κόντρα σε μία ομάδα που έβαλε 8 γκολ στη Σάλτσμπουργκ και που πετάει φωτιές από τη μέση και μπροστά, ο Ολυμπιακός έπαιξε κλειστά στην άμυνα, προστάτευσε τον –για ακόμη μία φορά- σταθερότατο Μέγερι και χτύπησε τη στιγμή που οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Εκμεταλλεύθηκε την ασταθή άμυνά τους και τον… παλαίμαχο πορτιέρο τους, για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με το δεύτερο -εκτός έδρας- γκολ, από… ριμπάουντ, του Φουστέρ.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο που λέει και η διαφήμιση… Φέρνοντας στο μυαλό του το αποψινό παιχνίδι σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, ένα είναι το συμπέρασμα. Αυτή η ομάδα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι της, έχει αλλάξει επίπεδο. Χτύπησε πλέον την πόρτα για να μπει στο «κλειστό κλαμπ» των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, κάτι που πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια, ομάδες ανάλογου επιπέδου όπως η Πόρτο, η Λιόν, η Μονακό.

Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, η καλή δουλειά των τελευταίων χρόνων με τον εργατικό και σεμνό Βάσκο τεχνικό στο τιμόνι να συνεχιστεί, ανεξάρτητα με το ποια θα είναι η συνέχεια. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το να κάνει ο Ολυμπιακός μια πορεία... φωτοβολίδα και την επόμενη χρονιά να μείνει πάλι στα ρηχά.

Προτιμώ τα σταθερά βήματα, αυτά που γίνονται με τον Ερνέστο στο τιμόνι υπό την καθοδήγηση του Μαρινάκη που τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, επειδή βλέπει -πρώτος απ’ όλους- ότι μεγαλώνει συνεχώς ο Θρύλος, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παντού.

Είναι πολύ μεγάλη δουλειά για μια ομάδα να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφορετικές απαιτήσεις μέσα σε διάστημα μερικών ημερών και να ξέρει πώς να φτάνει στο στόχο, επιδιώκοντας να παίξει και κα

Keywords
Τυχαία Θέματα