Ford Ecoboost από τη Ρουμανία

Η Ford Ευρώπης μέχρι το 2015 θα υπερτριπλασιάσει την ετήσια παραγωγή οχημάτων με αποδοτικούς βενζινοκινητήρες EcoBoost στοχεύοντας στα 480.000 αυτοκίνητα.

Η Ford Ευρώπης σχεδιάζει τον υπερτριπλασιασμό της παραγωγής οχημάτων με βενζινοκινητήρες EcoBoost. Ο αριθμός της παραγωγής θα ανέλθει σε περίπου 480.000 το 2015, από 141.000 που ήταν πέρυσι. Πάνω από τα 300.000 αυτοκίνητα της εκτιμώμενης ετήσιας παραγωγής θα φέρουν το νέο 1.0 EcoBoost.

Η ανακοίνωση συνέπεσε με την έναρξη παραγωγής

του 1.0 EcoBoost στο νέο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Η προηγμένη παγκόσμια οικογένεια κινητήρων EcoBoost της Ford συνδυάζει υπερσυμπίεση, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής ώστε να αποδίδει την ισχύ μιας μεγαλύτερης με την κατανάλωση μιας μικρότερης μονάδας.

Η Ford σχεδιάζει την παραγωγή 800.000 οχημάτων εφοδιασμένων με τον κορυφαίο 1.0 EcoBoost για την Ευρώπη στο διάστημα 2012- 2015 στη Ρουμανία και την Κολωνία. Συνολικά, 1,3 εκατομμύρια κινητήρες EcoBoost όλων των κατηγοριών κυβισμού θα κατασκευαστούν για τα Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στο διάστημα αυτό.

«Έχουμε επεκτατικά σχέδια για τους EcoBoost, αλλά πιστεύουμε ότι όταν οι πελάτες γνωρίσουν αυτή την οικογένεια κινητήρων, θα καταλάβουν γιατί» δήλωσε ο Σέριφ Μαράκμπι, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων Ford ευρώπης. «Βρισκόμαστε στην αιχμή της καινοτομίας και ο κινητήρας 1.0 εξισορροπεί μοναδικά την απόδοση, ισχύ και πολιτισμένη λειτουργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα