F1:Συνεδριάζει αύριο για το μέλλον της η FOTA

Αύριο (6/12) οι επικεφαλής των ομάδων θα συζητήσουν για το μέλλον της οργάνωσης τους (F.O.T.A.) μετά τη φυγή της Ferrari και της Red Bull από αυτήν.

Tην περασμένη εβδομάδα, η Ferrari και η Red Bull Racing αποχώρησαν από τη FOTA (Formula One Teams Association). Όμως οι υπόλοιπες ομάδες μένουν και συνεχίζουν το

έργο το οποίο έχει αναλάβει αυτή η οργάνωση. Οι επικεφαλής των ομάδων, που έμειναν θα συναντηθούν την Τρίτη 6/12 ώστε να συζητήσουν το μέλλον της FOTA.

Προς το παρόν οι πρώτες σκέψεις είναι μάλλον θετικές καθώς αρκετοί βλέπουν την απουσία των δύο μεγάλων ομάδων ως πλεονέκτημα για πιο γρήγορες αποφάσεις.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη της FOTA. Οι στόχοι που έχουμε είναι πολύ σημαντικοί και νομίζω πως είναι στο χέρι των μεγάλων ομάδων να κρατήσουν τις ισορροπίες», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes – Benz, Νόμπερτ Χάουγκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MercedesGP, Νίκι Φράι, δήλωσε στο Autosport πως το πρώτο μέλημα της οργάνωσης είναι να παραμένουν πιστοί στο σχέδιο ελέγχου του κόστους της Formula 1.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά εμείς υπερασπιζόμαστε τον έλεγχο του κόστους στην F1. Βέβαια είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό όταν υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός αλλά συνεργαζόμαστε με τις άλλες ομάδες ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι του προγράμματος. Νομίζω ότι παρόλο που η Ferrari έφυγε συνεχίζουν να ψάχνουν μια λύση στο θέμα. Σίγουρα έχουμε βρεθεί μπροστά σε ένα εμπόδιο αλλά πιστεύω ότι η δουλειά θα συνεχιστεί και θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να την υποστηρίξουμε», δήλωσε ο Φράι.

Keywords
Τυχαία Θέματα