Euro 2012: Τζαβέλλας: «Μπορούμε την… κούπα»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους στο Euro 2012 και να κατακτήσει το τρόπαιο εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβέλλας, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων μέσω του επίσημου site της UEFA. «Το έχουμε κάνει ήδη, γιατί να μην το επαναλάβουμε άλλη μια φορά;», σημείωσε με νόημα!

Ο 24χρονος αμυντικός του αντιπροσωπευτικού

συγκροτήματος της χώρας μας κλήθηκε να… tweetάρει κι αυτός, απαντώντας στις ερωτήσεις που του έθεσαν -στο πλαίσιο της σχετικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας- διάφοροι φίλαθλοι σήμερα (21/06).

Με τον Τζαβέλλα να τοποθετείται τόσο για τον θρίαμβο της Ελλάδας το 2004, όσο και για την δύναμη της Γερμανίας, τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας μας αλλά και το μέχρι που μπορεί να φτάσει η «γαλανόλευκη» στην διοργάνωση…

Που παρακολούθησες τον τελικό του 2004; Τι θυμάσαι από αυτόν; Ποιος ήταν ο αγαπημένος σου παίκτης;
«Δεν μπορώ να πω ποιος ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης γιατί θα ήταν άδικο για την υπόλοιπη ομάδα. Ήμουν πολύ μικρός τότε και, όπως κάθε άλλος, έβλεπα τα ματς σε καφετέριες και σπίτι μου. Θυμάμαι που πανηγύριζα στους δρόμους. Ήταν μεγάλες στιγμές και είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα συμμετέχω σε ένα τέτοιο τουρνουά».

Πιστεύεις ότι οι κεντρικοί αμυντικοί σας σε αυτό το τουρνουά είναι καλύτεροι από εκείνους του 2004;
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συγκρίσεις. Κοιτάζουμε μπροστά . Επί του παρόντος έχουμε δυο παίκτες που παίζουν στο κέντρο της άμυνας και αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είναι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές και είμαστε ευτυχισμένοι που τους έχουμε στην ομάδα μας».

Ποιο κίνητρο οδήγησε τους Έλληνες απέναντι στην Ρωσία;
«Το κίνητρο να παίξουμε για την πατρίδα μας, πάνω απ’ όλα. Για τις δύσκολες καταστάσεις που περνούν οι συνάνθρωποί μας. Έπρεπε να τους δώσουμε όσο πιο πολύ χαρά γινόταν. Παίξαμε για την χώρα μας, τους εαυτούς μας, για τα πάντα».

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Γερμανίας;
«Βασικά, δεν πρόκειται για μια ομάδα που περιστρέφεται γύρω από ένα μόνο παίκτη και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, όπως γίνεται με την Πορτογαλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Υπάρχουν 11 παίκτες στο γήπεδο και ο καθένας τους συνεισφέρει στην ομάδα. Αυτό είναι το δυνατό τους σημείο και το στοιχείο που τους κάνει δύσκολα αντιμετωπίσιμους, οπότε πρέπει να τους προσέξουμε όλους».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Ελλάδα;
«Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τέλους. Το έχουμε κάνει ήδη, γιατί να μην το επαναλάβουμε άλλη μια φορά;».

Ποια είναι η καλύτερη ατμόσφαιρα που έχεις συναντήσει στο ποδόσφαιρο;
«Αν και έχω παίξει σε πολλά γερμανικά γήπεδα αλλά και άλλα στάδια στο εξωτερικό, νομίζω ότι οι οπαδοί στην Ελλάδα δημιουργούν την καλύτερη ατμόσφαιρα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου κατόρθωμα ως ποδοσφαιριστής ως τώρα;
«Ως τώρα, το ματς με την Ρωσία είναι εκείνο που κου έδωσε το πιο θετικό συναίσθημα και με έκανε πολύ χαρούμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα