Euro 2012: Μάντζιος: «Υπομονή και αμυντική συγκέντρωση τα κλειδιά»

Την άποψη ότι αν η Εθνική Ελλάδος εμφανιστούν συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι αμυντικά και έχουν υπομονή, θα βρουν τις φάσεις να απειλήσουν τους Γερμανούς, εξέφρασε ο Ακης Μάντζιος.

Ο προπονητής της Κέρκυρας παραχώρησε δηλώσεις στο Αθλητικό Metropolis ενόψει του αποψινού προημιτελικού με τα πάντσερ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του Σάντος, στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και στους Μανιάτη

και Κυριάκο Παπαδόπουλο που τον έχουν εντυπωσιάσει.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μάντζιος:

Για τη μέχρι τώρα εικόνα της εθνικής:

«Θεωρώ ότι δεν είχαμε σταθερή εικόνα ως τώρα στο Euro, είχαμε διαφορετικό πρόσωπο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με τη Ρωσία η Εθνική είχε πολύ πάθος. Ήταν συγκεντρωμένη, της βγήκε το παιχνίδι και είναι έτοιμη για το ματς στα προημιτελικά».

Για το δυνατό σημείο της Ελλάδας:

«Αυτή η εθνική έφτασε μέχρι εδώ, έχοντας πολύ δυνατή άμυνα. Από τη στιγμή που θα είναι συγκεντρωμένη και δε θα δέχεται εύκολα το γκολ, θα είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και, αν αμυντικά είμαστε σοβαροί και δεν κάνουμε παιδαριώδη λάθη, θα μπορέσουμε να κάνουμε τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι Γερμανοί έχουν πολύ καλή ομάδα και παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν χωρίς φοβερό ποδόσφαιρο, είναι μεστωμένη ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του Σάντος:

«Ο κ. Σάντος έχει μια φιλοσοφία, έχει δει όλους τους παίκτες και με βάση αυτό το πλάνο και αυτό που θέλει να περάσει, παίζουν και τα κατάλληλα πρόσωπα. Αν σκεφτούμε βάσει αποτελέσματος, οι επιλογές βγήκαν σωστές. Αν, βέβαια, η κεφαλιά του Ρώσου γινόταν γκολ, δεν ξέρω τι θα λέγαμε. Ο προπονητής μας ξέρει τι θέλει, είναι καταξιωμένος σοβαρός και έμπειρος. Ήμασταν πολλά παιχνίδια αήττητοι και δείξαμε ότι είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και στηριζόμασταν στην καλή αμυντική λειτουργία. Μήπως δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο»;

Για την απουσία του Καραγκούνη:

«Ο Καραγκούνης είναι καταξιωμένος παίκτης και από την πρώτη στιγμή που άρχιζε να παίζει, δείχνει το ίδιο αστείρευτο πάθος, είναι αρχηγός στην ομάδα και έδειξε ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία. Είναι απώλεια ο Καραγκούνης. Τώρα, αν πρέπει να παίζει 90 λεπτά ή όχι, αρμόδιος να αποφασίζει είναι ο προπονητής. Το πάθος, πάντως, που βγάζει, παρασύρει πολλά παιδιά».

Για τους παίκτες που του έχουν κάνει εντύπωση:

«Δε θα κρυφτώ. Ως διάρκεια, στα παιχνίδια που έχουμε δει, οι παίκτες που εντυπωσίασαν είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Μανιάτης, που έχουν σταθερή απόδοση και στα τρία παιχνίδια. Ο Κυριάκος βγάζει και ποδοσφαιρική ωριμότητα, χαίρομαι να τον βλέπω. Και ο Μανιάτης είναι αστείρευτη δύναμη στο κέντρο και έχει πολύ θετική εικόνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα