Euro 2012: «Μάχη» των αουτσάιντερ στη Βαρσοβία

Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Τσεχία στο «Νάσιοναλ Στάντιουμ» της Βαρσοβίας με τις δύο ομάδες να θέλουν μόνο την πρόκριση για να βρεθούν στα ημιτελικά του Euro 2012.

Ήρθε η ώρα της εκδίκησης για τους Πορτογάλους; Οι Ίβηρες το 1996 βρέθηκαν και πάλι στα προημιτελικά του Euro με την Τσεχία να επικρατεί 1-0 και να την αφήνει εκτός διοργάνωσης. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο ζητάει εκδίκηση για την ήττα προ 16ετίας και θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για

τα ημιτελικά, έτσι ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο που έχασαν το 2004 από την Ελλάδα.

Η Τσεχία, είναι η μοναδική ομάδα από τις 8 που προκρίθηκαν με αρνητικό συντελεστή τερμάτων. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1996 όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Μίχαλ Μπίλεκ για τη σημαντική αυτή αναμέτρηση έχει έναν ισχυρό πονοκέφαλο σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο Τόμας Ροσίτσκι είναι αμφίβολος και η συμμετοχή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα. Σε περίπτωση που ο αστέρας της Άρσεναλ δεν καταφέρει να είναι έτοιμος τη θέση του θα πάρει ο ποδοσφαιριστής της Βικτόρια Πλζεν, Ντάνιελ Κολάρ, Στην κορυφή θα βρίσκεται και πάλι ο Μίλαν Μπάρος.

Από την πλευρά της, η Πορτογαλία είναι στην ευχάριστη θέση να έχει μία πλήρη αποστολή για την αναμέτρηση των προημιτελικών. Ο Έλντερ Πόστιγκα αναμένεται να ξεκινήσει βασικός με τους Ρονάλντο, Μείρέλες, Βελόσο και Ζοάο Μουτίνιο να βρίσκονται από πίσω του. Οι Τσέχοι, θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί στο παιχνίδι τους, καθώς οι Γιάροσλαβ Πλασίλ, Νταβίντ Λιμπέρσκι, Τόμας Ροσίτσκι, Τόμας Πέκχαρτ, Πετρ Γίρασεκ και Ντάνιελ Κολάρ είναι στο όριο καρτών.

Το Onsports θα σας μεταφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Τσεχία - Πορτογαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα