Euro 2012: Λίνεν: «Επικίνδυνη η Ελλάδα»

Τον… κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στη Γερμανία με δηλώσεις του ο Έβαλβντ Λίνεν, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που θα συναντήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του από την Ελλάδα στον πρώτο χρονικά προημιτελικό του Euro 2012…

«Η Ελλάδα δεν έχει θέλξει με την απόδοσή της στα προηγούμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Όμως, η γερμανική ομάδα δεν έχει

καταφέρει ως τώρα να ξεδιπλώσει τις αρετές που διαθέτει. Το να παίξει απέναντι στην Ελλάδα είναι για οποιαδήποτε ομάδα δύσκολο την δεδομένη χρονική στιγμή», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός προπονητής μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπουντεσλίγκα και πρόσθεσε:

«Είναι συμπαγής και παίζει αρκετά πίσω. Θα είναι δύσκολο για τη Γερμανία να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο. Ενδεχόμενο προβάδισμα από νωρίς θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς μετά θα δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι. Αν αυτό δεν συμβεί, θα είναι πολύ επικίνδυνο. Οι Έλληνες είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και έχουν μερικές πολύ καλές μονάδες».

Ένα… θαύμα ανάλογο με εκείνο του 2004 στην Πορτογαλία, πάντως, ο Λίνεν δεν περιμένει από πλευράς Εθνικής μας. «Αυτό θα ήταν για εμένα πολύ πολύ μεγάλη έκπληξη. Το 2004 ήταν ατομικά πολύ πιο δυνατοί με πολλούς παίκτες που έπαιζαν σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπήρχαν παίκτες όπως οι Άγγελος Μπασινάς, Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Άγγελος Χαριστέας. Επίσης, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν πολύ νεότεροι», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Παράλληλα, ο 58χρονος τεχνικός κατέθεσε την γνώμη του αναφορικά και με το σχήμα της Γερμανίας, προκειμένου να έρθει το επιθυμητό για τα «πάντσερ» αποτέλεσμα. «Ίσως θα ήταν καλύτερα να δοθεί μια ευκαιρία στον Μίροσλαβ Κλόζε ή σε παίκτες όπως ο Αντρέ Σίρλε και ο Μάρκο Ρόις. Ποδοσφαιριστές που μπορεί να… ανακατέψουν το παιχνίδι και να αποσυντονίσουν το αμυντικό τείχος της Ελλάδας», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα