Euro 2012: Δεκάδες τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στην Ουκρανία!

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και εννιά παιδιά, τραυματίστηκαν από τέσσερις διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Ντνιπροπετρόβσκ της ανατολικής Ουκρανίας, έξι μόλις εβδομάδες πριν την πρώτη σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ουκρανικής Αστυνομίας, η πρώτη βόμβα εξερράγη στις 11:50, τοπική ώρα, κοντά σε στάση του τραμ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ενώ 40 λεπτά αργότερα ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη,

επίσης σε κάδο απορριμάτων κοντά σε κινηματογράφο στο κέντρο της πόλης, πριν ακολουθήσει και τρίτη (15 λεπτά αργότερα) η οποία αναστάτωσε πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο, την ίδια ώρα που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με την τέταρτη βόμβα.

Ερασιτεχνικό μάλιστα βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα «News-Ua.com» δείχνει τραυματισμένους ανθρώπους στη στάση του τραμ ανάμεσα σε θρυμματισμένο γυαλί και φύλλα μετάλλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικών ασκήσεων στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός του Euro την 1η Ιουλίου, ενώ μπορεί το Ντνιπροπετρόβσκ να μην φιλοξενήσει κάποιον αγώνα της διοργάνωσης, αλλά είναι μέρος της περιοδείας του βαρύτιμου τροπαίου στις 21 Μαΐου.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θύματα, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι μια άλλη πρόκληση, για ολόκληρο το έθνος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, συμπληρώνοντας:

«Θα σκεφτούμε πώς να ανταποκριθούμε επαρκώς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι μεγάλη ντροπή που συνέβη κάτι τέτοιο».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής ασφάλειας για το Euro 2012, Αλεξάντερ Μπίρσαν, δήλωσε στο πρακτορείο «Interfax-Ukraine» πως: «Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των ομάδων στο Euro», ενώ και η UEFA, μέσω ανακοίνωσής της, παρουσιάστηκε επίσης καθησυχαστική.

«Η UEFA είναι ενήμερη για τις εκρήξεις που έγιναν σήμερα στο Ντνιπροπετρόβσκ και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των ουκρανικών αρχών.

Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους τραυματίες και τους ευχόμαστε ταχεία ανάκαμψη.

Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει την εμπιστοσύνη της UEFA στα μέτρα ασφάλειας που έχουν πάρει οι διοργανώτριες του EURO 2012 και τα οποία είμαστε σίγουροι πως θα εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά».

Keywords
Τυχαία Θέματα