Euro 2012: Αυτό είναι το... αδύνατο σημείο της Γερμανίας

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ ποδοσφαιριστές της Εθνικής είχαν ή έχουν σχέση με το γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκαν ή συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται εκεί. Ο λόγος για τους Χολέμπας, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Φορτούνη, Λυμπερόπουλο, Μήτρογλου και Γκέκα…

Η Γερμανία, την οποία η Εθνική θ’ αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση του Euro, είναι αναμφίβολα ένα μεγαθήριο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, εμπειρία, καλό προπονητή και σίγουρα παθιασμένους φιλάθλους.

Έχει όμως ένα μειονέκτημα σε σχέση με την ελληνική

ομάδα. Ποιο είναι αυτό; Οχτώ ποδοσφαιριστές της Εθνικής γνωρίζουν καλά την αντίστοιχη της Γερμανίας, καθώς αγωνίστηκαν ή συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται σε κάποια γερμανική ομάδα.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές πέρασαν απ’ όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ φέτος στην Μπουντεσλίγκα αγωνίστηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ τέσσερις παίκτες. Με εξαίρεση, μάλιστα, τον Τζαβέλλα, ο οποίος έφυγε για τη Μονακό, οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Φορτούνης έφαγαν τα ματς με το... κουτάλι. Οι τρεις τους αγωνίστηκαν σε 87 παιχνίδια της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.

Το ίδιο, λίγο πολύ, έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Γκέκας, Λυμπερόπουλος και πάει λέγοντας...

Αυτοί οι οχτώ ποδοσφαιριστές, λοιπόν, αναμένεται ν’ αποτελέσουν τους «άσους» στο... μανίκι του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θα ζητήσει τη συμβολή τους σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των πάντσερ.

Οπωσδήποτε οι διεθνείς θ’ αναλωθούν σε παρακολούθησε dvd, όμως η αλήθεια είναι ότι σίγουρα θα δεχθούν περισσότερες πληροφορίες για τους Γερμανούς ποδοσφαιριστές απ’ αυτούς με τους οποίους έχουν παίξει αντίπαλοι, έχουν αισθανθεί την ανάσα τους. Η βοήθειά τους θα είναι σίγουρα πολύτιμη.

Εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε να έχει και αποτέλεσμα.

Διαβάστε αναλυτικά τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ή συνεχίζουν να παίζουν:

Χοσέ Χολέμπας

2009-’10

ΤΣΒΑΪΤΕΛΙΓΚΑ

ΜΟΝΑΧΟ 1860

31

4

2008-’09

ΤΣΒΑΪΤΕΛΙΓΚΑ

ΜΟΝΑΧΟ 1860

24

1

2007-’08

ΤΣΒΑΪΤΕΛΙΓΚΑ

ΜΟΝΑΧΟ 1860

19

2

Γιώργος Τζαβέλλας

2011-’12

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

2

-

2010-’11

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

25

1

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

2011-’12

ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα