Deutsche Bank: Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η απώλεια του τριπλού «Α» στην αξιολόγηση της Γαλλίας δεν αποτελούν πλέον απίθανη εξέλιξη, αναφέρει η Deutsche Bank σε ανάλυσή της για τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, τυχόν

έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι «αδιανόητο» να συμβεί εντός του 2012. Το ενδεχόμενο αυτό αύξησε τις πιθανότητές του μετά την τελευταία Σύνοδο της G20 στις Κάννες.

Την ίδια ώρα, η καθυστέρηση της λήψης μέτρων στη Γαλλία, λόγω και των προεδρικών εκλογών που έχουν προσδιοριστεί για τον Απρίλιο του 2012, δεν αποκλείεται να στοιχίσει στο Παρίσι και τη μέγιστη πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ.

Επίσης, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού Ιταλίας και Ισπανίας θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας στις δύο οικονομίες. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σημαντική υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές της Deutsche Bank δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της ευρωζώνης. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι χρειάζεται μια επιθετική απάντηση καθώς αυτό που διακυβεύεται είναι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η μοίρα του ευρώ.

Πηγή: newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα