Dakar 2012: Νέοι πρωταγωνιστές στις ειδικές διαδρομές.

23:51 7/1/2012 - Πηγή: OnSports

Αλλαγή σκηνικού αλλά και πρωταγωνιστών (στα αυτοκίνητα) για το Dakar του 2012, στο πέρασμα του αγώνα στη Χιλή. Οι Ντεπρέ (μοτοσικλέτες) και Πετερανσέλ (αυτοκίνητα) προηγούνται στη γενική κατάταξη.

Μετά την ματαίωση της 6ης διαδρομής λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, (για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα) το Ράλι Dakar 2012 συνεχίστηκε το Σάββατο (7/1) με τη διεξαγωγή της 7ης ειδικής διαδρομής.

Ο αγώνας έχει περάσει πλέον στη Χιλή, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει μια ειδική μήκους 419 χιλιομέτρων που έγινε

στο Copiapo. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ειδική της πρώτης εβδομάδας. Κύριο χαρακτηριστικό της οι αμμόλοφοι, αλλά και ένα είδος ομίχλης η οποία επηρεάζει την ορατότητα.

Στις μοτοσικλέτες και αυτή η ειδική ήταν μέρος της μάχης των Μαρκ Κομά Συρίλ Ντεπρέ (και οι δύο με KTM 450 Rally), με τον Ισπανό να παίρνει τελικά τη νίκη τερματίζοντας με διαφορά 2 λεπτών μπροστά από τον Γάλλο που εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη. Στην τρίτη θέση της ειδικής βρέθηκε ο Πορτογάλος Πάολο Γκονσάλβες (Husqvarna Rally 450 RR), που βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής.

Στα αυτοκίνητα, η ομάδα των Hummer με τα H3 πέρασε στην αντεπίθεση με τον νικητή του περσινού αγώνα, Νάσερ Αλ Ατίγια να κερδίζει την ειδική τερματίζοντας με διαφορά 7:30" μπροστά από τον συναθλητή του Ρόμπι Γκόρντον. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Στεφάν Πετερανσέλ (MINI All4 Racing). Στη γενική κατάταξη, ο Πετερανσέλ εξακολουθεί να έχει την πρώτη θέση με δεύτερο τον Χόλοβιτς.

Την Κυριακή 8/1 είναι μέρα ξεκούρασης για τους αγωνιζόμενους που θα προσπαθήσουν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δεύτερης εβδομάδας του αγώνα που ξεκινά την Δευτέρα 9/1.

Στο video που ακολουθεί δείτε την περίληψη της ημέρας

Keywords
Τυχαία Θέματα