3,2,1…. Έτοιμοι για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο

Στις 9 π.μ. δίνεται η εκκίνηση για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που διεξάγεται στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στις 9 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση στους 8.500 συμμετέχοντες (3.500 ξένοι) που θα λάβουν μέρος στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο. Η εκκίνηση θα δοθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ιστορικής αφετηρίας στον Μαραθώνα. Μαζί θα εκκινήσουν και οι συμμετέχοντες στο δυναμικό βάδισμα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

οι οποίοι ακολουθώντας την κλασική διαδρομή θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο για τα 5 και 10 χλμ.

Ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή θα δώσουν την εκκίνηση στους λαϊκούς αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο (ο τερματισμός θα γίνει εντός).

Θέση στην εκκίνηση που θα δοθεί στις 09.30 θα πάρουν στα 5 χλμ 4.500 αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων οι 300 ξένοι. Στα 10 χλμ θα μετάσχουν 5.000 αθλητές και αθλήτριες από τους οποίους οι 500 από το εξωτερικό.

Μεγάλη η συμμετοχή των αθλητών εκτός συνόρων

Ο νικητής του περσινού Μαραθώνιου, ο 27χρονος Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ θα λάβει μέρος και στον φετινό αγώνα. Ακόμα, θα λάβουν μέρος οι Όουσα Ατίκο Γκίρμα που έχει επίδοση 2:09.32 και Γκούτα Μπίρμπο Μουλμπουλά με χρόνο 2:10:51 από το 2010 στη Σεούλ. Ο Κλασικός Μαραθώνιος θα έχει γεύση και από την Ουκρανία με τους Άντρι Ναούμοφ και Άντρι Τόπτουν, ενώ ακόμα θα λάβουν μέρος ο Νοτιοαφρικανός Κούλμποϊ Πιέτ Ενγκαμολέ (2:14:19 φέτος στις ΗΠΑ), ο Μαροκινός Αμπντεκρίμ Μπούμπκερ (2:14:40 φέτος), οι Κενυάτες Αλαν Μασάι Εντιβά (1:00:45 στον Ημιμαραθώνιο της Λιλ το 2010), Ντάνιελ Ντιρίτου Γκατέρου (2:14:02 το 2009 στην Κωνσταντινούπολη) και 2:15:00 την Άνοιξη φέτος στη Θεσσαλονίκη) και Γκίλμπερτ Κιπκεμπόι Μαϊνα και ο Αιθίοπας Φεϊσα Κεμπέντε (2:17:19 από το 2009 στην Κωνσταντινούπολη.

Η Αλένα Βινιτσκάγια από τη Λευκορωσία, η Ρωσίδα Καμίλα Κανίποβα και οι Ελφνέσε Μελάκου Γιάντο (Αιθιοπία) και Βέρα Τρουμπνίκοβα (Ρωσία), ξεχωρίζουν στις γυναίκες.

Οι κορυφαίοι Έλληνες

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ, ο Δήμος Ευαγγελίδης (ΟΚΑ Καβάλας), ο Γιάννης Μαγκριωτέλης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), ο Θόδωρος Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου) και ο Απόστολος Τσιανάκας (ΑΣ Φίλιππος Βέροιας) είναι μερικοί από τους Έλληνες αθλητές που αναμένεται να ξεχωρίσουν με την παρουσία τους.

Η Δήμητρα Ιορδανίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων), η Μαρία Καλέντζη (ΓΑΣ Ιλισός), η Μυρσίνη Κολύφα (Δρομέας Αμαρουσίου), η Θεώνη Λουβή (ΑΟ Πέλωψ Π.) ξεχωρίζουν στις γυναίκες. Ακόμα θα λάβουν μέρος οι: Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός), Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου και Αριστέα Νικολοπούλου του ΑΟ Πέλωψ Πατρών, η Βασιλική Συκοπέτη του ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών και οι Σοφία Ρήγα, Χάιντι Διακουμοπούλου του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος.

Πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα

Δυναμικό παρών θα δώσουν και φέτος τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης στους αγώνες δρόμου του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Γνωστοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και παρουσιάστριες αφήν

Keywords
Τυχαία Θέματα