Το παιδί Παρθένος και οι 12 μαμάδες του

Το παιδί Παρθένος σε σχέση με το ζώδιο της μητέρας του

1. Το παιδί Παρθένος

Είναι παρατηρητικό, ευφυές και σέβεται τη γνώση. Αγαπά την τάξη και του αρέσει να στοιχίζει πράγματα και παιχνίδια ενώ από πολύ νωρίς επιδιώκει την καθαριότητα. Η αυτάρκεια είναι για αυτό το ύψιστο αγαθό και ως εκ τούτου έχει την τάση να γίνει ένα λειτουργικό άτομο που θα τα καταφέρνει παντού.

Η παρατηρητικότητα και η επιθυμία να γνωρίζει το κάθε τι είναι εμφανής από την βρεφική ηλικία. Με μάτια ζωηρά και έξυπνα εξετάζει προσεκτικά ό,τι βρίσκεται ή κινείται γύρω του. Καθώς μεγαλώνει, διακρίνεται για την οξύνοια και την ικανότητα του να αναλύει λεπτομερειακά.

Αρκετές φορές, σε καθημερινή βάση, διατηρεί ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων, προγραμματίζει τις εργασίες του και φροντίζει να τακτοποιεί και να συγυρίζει το δωμάτιο του. Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό προσπαθεί αφ' ενός να αποφύγει τυχόν λάθη και αφ' ετέρου να μην έρθει αντιμέτωπο με το απρόβλεπτο και το άγνωστο. Η ανασφάλειά του αυτή είναι εμφανής συνήθως με πρόσωπα ή χώρους που δεν γνωρίζει και με τα οποία μπορεί να είναι απόμακρο, ντροπαλό, επιφυλακτικό. Είναι, λοιπόν, σημαντικό οι γονείς να του ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και να το μάθουν να βλέπει τα λάθη ως ευκαιρία για μάθηση. Συνήθως, ο έπαινος για αυτό το παιδί δεν επαρκεί και αυτό γιατί εστιάζει στο αποτέλεσμα. Είναι σημαντική η αναγνώριση της προσπάθειας του και η εστίαση στα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματα του.

Επιπλέον, η εκπαίδευση θα παίζει σημαντικό ρόλο στην παιδική του ζωή, γιατί όσα περισσότερα μαθαίνει τόση περισσότερη εμπιστοσύνη έχει στον εαυτό του. Η γνώση το συναρπάζει και δεν είναι τυχαίο που επιθυμεί να αποκτά ολοκληρωμένη κατάρτιση. Στο σχολείο, μπορεί να γίνει από τους καλύτερους μαθητές επιδεικνύοντας αφοσίωση αλλά και αμφισβήτηση στο διδάσκαλό προκείμενου να τελειοποιήσει τις γνώσεις του.

Η γνώση πρωτίστως, αποτελεί για αυτό παιχνίδι. Διασκεδάζει να ανακαλύπτει πράγματα, να παίζει με παιχνίδια δεξιοτήτων και να ασχολείται με χρήσιμες δραστηριότητες. Οι γονείς πέρα από την παροχή εκπαιδευτικών παιχνιδιών και βιβλίων είναι ωφέλιμο να το κατευθύνουν σε δραστηριότητες που θα το φέρνουν κοντά με τη συναισθηματική του πτυχή και θα επιτρέπουν στη φαντασία του να κινητοποιηθεί. Ήδη από την βρεφική ηλικία είναι καλό να του τραγουδάνε, να του λένε ιστορίες και να παίζουνε μαζί του, δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα που αναπτύσσονται και μεταβιβάζονται μέσα από την επαφή μαζί του.

Η ζωή, λοιπόν, του μικρού Παρθένου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια αδιάκοπη κούρσα ανάπτυξης, εξευγένισης και τελειοποίησης του εαυτού του, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γονείς χρειάζεται να του μάθουν την αξία της ξεκούρασης και της διασκέδασης.

2. Οι μαμάδες



Μαμά Κριός:

Ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός που σας διακατέχουν αποτελούν τα καλύτερα συστατικά για να ενθαρρύνετε το μικρό σας να εκφράζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μάθει να στηρίζεται στις δικές τους δυνάμεις. Από την άλ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Astrology.gr