Τα SOS της εβδομάδας

«Οι πλανήτες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δική μας»


Όλοι γνωρίζουμε πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να ευνοούν συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.

Γι' αυτό είναι σκόπιμο να προσαρμοζόμαστε στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μια αναγκαία υποσημείωση είναι πως οι μεν «συμβατικές»

πλανητικές όψεις μπορεί να επιδρούν μία και δύο ημέρες πριν «κλείσουν» με ακρίβεια, οι δε «κρυφές» έχουν την τάση να επιδρούν είτε την ίδια ημέρα που σχηματίζονται, είτε την επόμενη.

Από 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου

Το Σ/Κ έχει αρκετά θετικά στοιχεία με έμφαση στις επαφές, τις νέες γνωριμίες και γενικότερα την επικοινωνία, μέσα σε ένα μάλλον ευχάριστο «περιτύλιγμα».

Η δραστική συμμετοχή της Αφροδίτης, η οποία σχηματίζει αρκετές -είτε «κρυφές», είτε «συμβατικές»- όψεις με τον Ερμή, τον Ήλιο, το Χείρωνα και την Έριδα, αναμένεται να προσδώσει στην καθημερινότητα αλλά και την προσωπική ζωή μας έναν πιο χαλαρό προφίλ, διανθισμένο με αγκαλιές, φιλιά, παρεΐστικο κλίμα διακοσμητικές εργασίες, μαγειρική, παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο μας φέρνει πιο κοντά.

Εξαίρεση βέβαια σε αυτό το ήπιο κλίμα, μπορεί να αποτελέσουν όσες και όσοι πέσουν στην... πυρά της αντίθεσης του Άρη με τον Δία, μια όψη που σχηματίζεται με ακρίβεια την Κυριακή και σε αντίθεση με τα Αφροδιτιανά «χαϊδέματα», προτίθεται να μας φορτώσει με τις συνέπειες μιας πλεονάζουσας και μη ελεγχόμενης ενέργειας, ικανής να κάψει, να σπάσει, να «φουντώσει» διαθέσεις ή να μας εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά.

Φυσικά, πάντα υπάρχουν άκακοι τρόποι για να «ζευγαρώσουμε» την ήπια χαρά της Αφροδίτης με το «δώστα όλα» του σχήματος Άρη-Δία και αναφέρομαι κυρίως στα γλέντια «μέχρις εσχάτων» και τα... πυροτεχνήματα! Ας προσέξουμε πάντως τις φωτιές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Την Δευτέρα έχουμε την Πανσέληνο του Οκτωβρίου, η οποία έχει Κρόνια αλλά και Ποσειδώνια στοιχεία, αφού τα Φώτα δέχονται την δραστική επιρροή αμφότερων των πλανητών.

Η σύνοδος του Ήλιου και η αντίθεση της Σελήνης με τον Κρόνο αναμένεται να λειτουργήσουν πιεστικά και σε κάποιες περιπτώσεις καταθλιπτικά, ωστόσο υπάρχουν και οι δημιουργικές πλευρές, που σε γενικές γραμμές κινούνται στη λογική του κλαδέματος (κόβω ή περιορίζω για να διασφαλίσω μια μελλοντική ανάπτυξη).

Το «στοίχημα» εδώ είναι να μην υποκύψουμε αμαχητί σε εξωτερικές πιέσεις αλλά ούτε και στα γνωστά «σύνδρομα» του πλανήτη (ανασφάλεια, ενοχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση). Αντίθετα οφείλουμε να προτείνουμε λύσεις με βάση την εμπειρία και την προσωπική μας κρίση, βάζοντας στοπ αν χρειαστεί σε πρωτοβουλίες που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα σε βάρος των δικών μας.

Φυσικά η συνεισφορά του Ποσειδώνα είναι σε διαφορετι

Keywords
Τυχαία Θέματα