Ο Ανώτερος Εαυτός Μέρος Α

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου



Έλεγε ο Ιησούς Χριστός ότι «Η Βασιλεία των Ουρανών εντός ημών εστί» που σημαίνει ότι τα πάντα τα έχουμε μέσα μας, αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε!

Το περίφημο δαιμόνιο του Σωκράτη είναι αυτό που μας ακολουθεί συνέχεια στην ζωή μας. Είναι

αυτό που μας καθορίζει. Αν κατορθώσουμε και έρθουμε σε επαφή μαζί του, θα γίνουμε ευτυχείς και σίγουροι για κάθε βήμα της ζωής μας.

Έλεγε ο Σωκράτης στην απολογία του: «Αντιλαμβάνομαι μέσα μου κάτι σαν σημείον θείον και υπερφυσικόν.. Τούτο δε το οποίον ήρχισεν από την παιδική μου ηλικίαν είναι έν ειδος φωνής, η οποία ομιλεί και πάντοτε μεν με αποτρέπει, από τούτο το οποίον μέλλων να πράξω, ουδέποτε δε με προτρέπει...» Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους 31cd

Όταν φτάσει η στιγμή της γέννησης μιας Ψυχής, Ο Ανώτερος Εαυτός με την ενέργεια του, είναι αυτός που την συνοδεύει στην είσοδο, δηλαδή στο σώμα που έχει επιλέξει. Ο Ανώτερος Εαυτός είναι ένας και μοναδικός για κάθε ψυχή και είναι μαζί της σε όλες τις ενσαρκώσεις της. Είναι το Πνευματικό κομμάτι της ύπαρξης μας, το άλλο μας μισό. Είμαστε το σώμα και είναι το Πνεύμα. Δεν είναι κάτι έξω από εμάς, είναι μέσα μας και συγχρόνως είμαστε η συνέχεια του, η Ψυχική του προβολή στην ύλη. Είναι η ένωση Πνευματικής και ψυχικής ενέργειας του Θεού. Είναι δηλαδή παιδί του Θεού και είναι κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση. Ο Ανώτερος Εαυτός στέλνει την ψυχική του προβολή, δηλαδή τον άνθρωπο στην ύλη. Μέσα στις εμπειρίες και τα μαθήματα που θα πάρει η Ψυχή στην Γη θα εξελιχτεί. Όταν θα έχει τελειώσει την μαθητεία της, τότε θα είναι έτοιμη να ενωθεί με το Ανώτερο Πνευματικό κομμάτι της.

Ο Ανώτερος Εαυτός μας περιμένει με αγάπη και υπομονή και επιδιώκει συνεχώς να έρθει σε επαφή μαζί μας και να μας καθοδηγήσει. Η πίστης μας και η επιθυμία μας για επικοινωνία μαζί του, είναι αυτή που τον έλκει όλο και πιο κοντά μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το Ανώτερο Πνευματικό μας κομμάτι, αλλά δυστυχώς είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει την ύπαρξή του και έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Η έλλειψη μνήμης, μας έχει κάνει να ξεχάσουμε την ύπαρξη του. Η μαθητεία μας είναι μέσα από τις εμπειρίες μας να το θυμηθούμε... Μας οδηγεί με κάθε τρόπο, στην ενθύμηση της ένωσης μαζί του. Η ένωση με τον Ανώτερο εαυτό είναι η μαγική στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ μεγάλο, πέρα από αυτό που εσύ έχεις ορίσει ως φυσική πραγματικότητα. Η επαφή μαζί του σου ανοίγει άλλα κανάλια με τα οποία κινείσαι πιο ευρύχωρα και γαλήνια. Όταν έρθεις σε επαφή μαζί του για πρώτη φορά, αναρωτιέσαι πως μπορούσες και ζούσες τόσο χρόνια με την απουσία του. Βιώνοντας ότι είμαστε ένα μαζί του μπαίνουμε στην διαδικασία να συνειδητοποιήσουμε την έννοια της αληθινής αγάπης.

Στο επόμενο η συνέχεια για τον Ανώτερο Εαυτό Μέρος Β

Keywords
Τυχαία Θέματα