Η Ζωντανή φύση του νερού και τα μυστικά της

Έχει το νερό μνήμη και συνείδηση;

Το νερό είναι η πρωταρχική πηγή ζωής και δημιουργίας του πλανήτη μας. Για τον Θαλή, το ύδωρ ήταν η αρχή των πάντων. Η επιφάνεια της Γης καλύπτεται κατά 70% από νερό, αλλά και το ανθρώπινο σώμα περιέχει 70% νερό.

Η Αστρολογία ταυτίζει το στοιχείο του νερού με την ψυχή και το συναίσθημα, αλλά και με το υποσυνείδητο και τη μυστικότητα. Πράγματι, φαίνεται ότι το νερό κρύβει πολλά μυστικά ακόμη από τους επιστήμονες, όσον αφορά την συμπεριφορά του ως χημική ένωση. Τα

μόριά του, λόγω του ότι είναι δίπολα (Η+ Ο-) σχηματίζουν σύμπλοκα διαφόρων μεγεθών, που συγκρατούνται με τους λεγόμενους δεσμούς υδρογόνου. Χάρη σε αυτά τα σύμπλοκα γίνεται η διάλυση τόσων πολλών συστατικών στον οργανισμό καθώς και η μεταφορά των ουσιών μέσα και έξω από τις κυτταρικές μεμβράνες. Όσο πιο μικρά τα σύμπλοκα, τόσο πιο εύκολη η διακίνηση των ουσιών και τόσο πιο πλούσια η ποικιλία των συστατικών που μεταφέρονται.

Η δομή των συμπλόκων ακολουθούν κατά κάποιο τρόπο τη μορφή των διαλυμένων ουσιών, με αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αραιωθεί το διάλυμα τόσο ώστε ουσιαστικά να μην ανιχνεύεται πια η διαλυμένη ουσία, τα σύμπλοκα του νερού συνεχίζουν να απεικονίζουν την δομή της αρχικής ουσίας. Σ’ αυτή την προσέγγιση στηρίζεται η θεωρία ότι το νερό έχει μνήμη, δηλαδή μετά την επαφή του με μία ουσία, διατηρεί στοιχεία και ιδιότητές της και τις μεταδίδει στα κύτταρα του οργανισμού. Είναι μία από τις θεωρίες που επιδιώκουν να εξηγήσουν τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ίσως και των ανθοϊαμάτων.


Ο δρ. Lee Lorenzen, Αμερικανός βιοχημικός, με αφορμή σοβαρή ασθένεια της συζύγου του, και στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία, όταν άλλες μέθοδοι δεν απέδιδαν, εστίασε την προσοχή του στη μελέτη της ικανότητας αυτών των συμπλόκων νερού, να αποθηκεύουν πληροφορίες, αλλά και να τις μεταφέρουν σε κάθε κύτταρο του σώματος, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε, αποτελούμαστε κατά 70% από νερό. Άρχισε να πειραματίζεται με το νερό, προωθώντας τη συσσωμάτωσή του, και παρεμβαίνοντας στη δόνησή του με ακτίνες Laser και εφαρμογή ειδικού μαγνητικού πεδίου. Με συνδιασμό τεχνικών δημιούργησε το λεγόμενο «Μικρο-συσσωματωμένο νερό», το οποίο σύμφωνα με το Lorenzen, συγκρατεί πληροφορίες χρήσιμες για το σώμα, και τις μεταφέρει με ευκολία μεταξύ των κυτταρικών μεμβρανών, με ευεργετικά για τον οργανισμό αποτελέσματα. Η υγεία της γυναίκας του αποκαταστάθηκε πλήρως, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση αυτή.


Η προσέγγιση αυτή της συμπεριφοράς του νερού, ενέπνευσε έναν άλλο πολυπράγμονα επιστήμονα, τον Ιάπωνα δρ. Masaru Emoto, να ασχοληθεί με τη φωτογράφηση κρυστάλλων νερού, ελπίζοντας να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη φύση του.

Το 1994 άρχισε τα πειράματά του, εξασφαλίζοντας πρώτα σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας ψύξης, κρυστάλλωσης και διατήρησης ποικιλίας δειγμάτων νερού, και μετά κατάλληλες προϋποθέσεις αποτύπωσης, μικροσκοπική μεγέθυνση

Keywords
Τυχαία Θέματα