Γέρων Παΐσιος: Το αστρολογικό προφίλ του

Αστρολογικά, όλος αυτός ο θόρυβος και το συνεπακόλουθο ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Γέροντα, που υπήρξε και είναι έτσι κι αλλιώς μια αρκετά δημοφιλής μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας, δεν είναι τυχαίος

Σάλος ξέσπασε στο διαδίκτυο ύστερα από τη σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της «βλάσφημης» σελίδας του Facebook «Γέροντας Παστίτσιος/Elder Pastitsios», αφού οι ένθεν κακείθεν υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου από τη μια και της τήρησης του νόμου

ή του σεβασμού της πίστης από την άλλη, ξεσπαθώνουν, ο καθένας με τα επιχειρήματα του.

Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η υπόθεση αναδεικνύει τόσο την αναγκαιότητα ενός στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στα πιστεύω των άλλων, όσο όμως και εκείνην της ελεύθερης έκφρασης.

Μέτρο χρειάζεται και όχι κραυγές. Άλλο πράγμα η διακωμώδηση της «βιομηχανίας» που έχει στηθεί πάνω στη ζωή και το έργο του Γέροντα Παΐσιου κι άλλο η προσβολή προς την πίστη του. Όπως άλλο πράγμα είναι η στηλίτευση ασεβών πρακτικών κι άλλο ο θρησκευτικός (ή πατριωτικός) φανατισμός, που μας πάει χρόνια πίσω.

Προς το παρόν πάντως «μετράει» ο νόμος περί βλασφημίας, οπότε αναπόφευκτα μένουμε στο Ρωμαϊκό «σκληρός ο νόμος αλλά νόμος».




Αστρολογικά βέβαια, όλος αυτός ο θόρυβος και το συνεπακόλουθο ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Γέροντα, που υπήρξε και είναι έτσι κι αλλιώς μια αρκετά δημοφιλής μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας, δεν είναι τυχαίος, αφού το τετράγωνο που σχηματίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη γίνεται πάνω σε ένα ευαίσθητο σημείο του γενέθλιου χάρτη του και πιο συγκεκριμένα την σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα στο Λέοντα.

Συμπέρασμα πρώτον, πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες μιας σκληρής -έως και φανατικής- αντιπαράθεσης, που όμως πρακτικά δεν παύει να είναι υποκατάστατο μιας... ανεκδήλωτης σεξουαλικότητας και συμπέρασμα δεύτερον, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως οι αστρολογικοί χάρτες «δουλεύουν» και μετά θάνατον.

Λέων λοιπόν, ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κατά κόσμον όνομα του, γεννήθηκε στα Φάρασα (την αρχαία Βάρασο) της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924, με το παλαιό ημερολόγιο, όπως σημειώνεται στην Ρωσική έκδοση της Wikipedia και βέβαια η διορθωμένη ημερομηνία της γέννησης του είναι η 7η Αυγούστου του ίδιου έτους.

Η ζωή του υπήρξε σχετικά περιπετειώδης (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ) θυμίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τον Βιβλικό Ιώβ και τα μαρτύρια του.

Κοιμήθηκε στις 12/7/1994 και ώρα 11:00.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δένει άψογα με την κλίση του προς το Θείο και τον μοναχισμό αλλά και την αυταπάρνηση απέναντι στους συνανθρώπους του.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο ενίσχυσε τις ανθρωπιστικές τάσεις του, ενώ η σύνοδος της με τον Πλούτωνα είναι ενδεικτική της απόλυτης προσήλωσης του στις δύσκολες απαιτήσεις της μοναστικής ζωής. Και βέβαια, η παρουσία του Άρη και του Ουρανού στο ζώδιο των Ιχθύων δικαιώνει την φήμη του ως θεραπευτή.

Γενικά, η υπεροπλία του υδάτινου στοιχείου που στον χάρτη του φιλοξ

Keywords
Αναζητήσεις
μαρια φραγκακη ημερομηνια γεννησης, ημερομηνια γεννησης παισιου
Τυχαία Θέματα