Εκλογές Ιουνίου 2012 - Οι πρώτες εκτιμήσεις της Uranian

Η νέα εκλογική αναμέτρηση, αν και δεν είναι απρόβλεπτη, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δυναμική και μείζονος σημασίας

Tο πλάνο εξόδου από την κρίση και η πλάνη της Ελλάδας



Η νέα εκλογική αναμέτρηση, αν και δεν είναι απρόβλεπτη, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δυναμική και μείζονος σημασίας. Κατά τη διεξαγωγή της, έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες όπως αυτές των περί Ελευθερίας και Υποχρέωσης όπως τα σκέφτονταν ο Χομπς στην «Πραγματεία επί Πολίτου

1642» θα συγκρούονται και θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Με το κλείσιμο αυτών των εκλογών θα δοθούν από το ΔΝΤ μικρές ελευθερίες υπό όρους. Όμως η τακτική του καρότου και του μαστιγίου δεν θα πετύχει, αφού η επιτυχία ενός κράτους βασίζεται στη δύναμη να εξασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών του. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου η πολιτική σκηνή θα ανανεωθεί αλλά δεν θα φέρει τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνεργασίες ενώσεις επιστροφές- καταστροφές πραγματοποιήθηκαν εν μέσω δύσκολων πλανητικών όψεων και εκλειπτικής περιόδου. Κατά συνέπεια η συμπαντική δικαιοσύνη τείνει να γίνει Νέμεσις σε αυτούς που καπηλεύτηκαν, λεηλάτησαν και τελικώς εξευτέλισαν την Ελλάδα. Τα κόμματα θα καταλάβουν έστω και αργά, όταν η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη, πως ο εκφυλισμός του ανταγωνισμού σε φανατισμό τελικά θα έχει πολύ δυσάρεστα επακόλουθα.

Οι έξω


Τα Μέσα Μαζικής ...Ενύπνωσης, αν και προσπαθούν να δείξουν πως ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο πλέον αναδυμένος ηγέτης σωτήρας της Ευρώπης εντούτοις μόλις βγήκε στην εξουσία, παρά τις λεκτικές διαφοροποιήσεις, ουσιαστικά «φίλησε» τα χέρια της Μερκελ και του Ομπάμα. Μην αναμένετε ότι θα έχει κάποια καθοριστικής σημασίας στάση απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι διάχυτη η αίσθηση πως επίκειται μια στροφή στην αντιμετώπιση της κρίσης από τους «δυνατούς» της Ε.Ε. Ξαφνικά η «επαναδιαπραγμάτευση» από «μαύρο πρόβατο» έγινε πολύ της μόδας... Μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει όλο το σύστημα, η Ελλάδα διεκδικεί τον ρόλο της «γλάστρας» που θα ποτιστεί μαζί με τον «βασιλικό».

Επιπλέον, να προσθέσουμε ότι η εκλογές αυτές συμβαίνουν στο κρίσιμο σαρανταήμερο προ των γενεθλίων της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και σε συνδυασμό με τις δυσαρμονικές όψεις του Πλούτωνα και του Ουρανού στο χάρτη ενοποίησης της Γερμανίας δείχνουν πως θα φέρουν προβλήματα στη Γερμανία και την κυβέρνηση της.

Οι μέσα


Νέα Δημοκρατία

Ο Δίδυμος Αντώνης Σαμαράς, πιστός στο... ζώδιο του, δεν μπόρεσε να μείνει σταθερός, υποστηρίζοντας τις θέσεις και τις πράξεις του, αντίθετα τάχιστα αναθεώρησε και μετέβαλε τη στάση του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στη συνείδηση του κόσμου που αναζητά ασφάλεια και σιγουριά. Μόλις είδε το πολιτικό Βατερλό του Μαΐου, ανέκρουσε πρύμναν, θυμήθηκε ξανά αυτά που έλεγε πριν υπογράψει αλλά παράλληλα ...επανένταξε στο κόμμα όλους τους «μνημονιακούς» διαγραφέντες μεταξύ αυτών και τη Ντόρα Μπακογιάνν

Keywords
Τυχαία Θέματα