Εκλογές 2012: Τι λένε τα άστρα;

Τελικά, ό, τι κι αν γίνει σε αυτές τις εκλογές, το «ζουμί» το έχουν οι ...επόμενες!

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δύσκολο πράγμα οι αστρολογικές εκτιμήσεις για μια εκλογική αναμέτρηση, ιδιαίτερα όταν λείπουν τα πλήρη στοιχεία των ...διαγωνιζομένων! Ωστόσο πιστός στο καθήκον, θα επιχειρήσω να σκιαγραφήσω τις πιθανότητες και την τύχη κάθε πολιτικού αρχηγού, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

Πολλοί συνάδελφοι αξιολογούν τις εκλογές της

Κυριακής με βάση την Πανσέληνο που γίνεται ανήμερα, η γνώμη μου όμως είναι ότι πολλά περισσότερα έχει να «πει» η Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στις 23 Απριλίου, η οποία από την μια πλευρά «έσπρωξε» τις πολιτικές εξελίξεις (σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας στον 11ο οίκο) και από την άλλη είναι ο ...ορισμός της ανατροπής και των «ακραίων κοινωνικοπολιτικών φαινομένων»! Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα στον 10ο και τον 7ο οίκο αντίστοιχα;

Έτσι λοιπόν με την ελπίδα πως τα ακραία «παρατράγουδα» θα παραμείνουν ...εντός της κάλπης, μέχρι να κλείσει ο κύκλος της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης (στις 20 Μαΐου) εκείνο που θα έπρεπε να αναμένουμε είναι μια όλως διόλου ασυνήθιστη πολιτική πραγματικότητα.

Η ιδιομορφία των εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν έχει να κάνει μόνον με τα όσα θα προκύψουν από την «εγκυμονούσα» κάλπη αλλά πολύ περισσότερο με εκείνα που μπορεί να ακολουθήσουν.

Γιατί η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία στους Διδύμους, η οποία γίνεται Ιούνιο και Ιούλιο, με την αναπόφευκτη συνδρομή της Νέας Σελήνης (ιδιαίτερα εκείνης του Ιουνίου), μπορεί να περιγραφεί άνετα ως πολιτικός οργασμός με μπόλικη δόση ...απελευθέρωσης! Είναι σαν να «σπάει» ο κύκλος της αγωνίας και της μιζέριας, με τον λαό να βρίσκεται σε πλήρη διέγερση, ανάλογη με εκείνην της Μεταπολίτευσης.

Παράλληλα, οι επερχόμενες εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη αυξάνουν τις πιθανότητες για μαζικές μετακινήσεις βουλευτών και πολιτευτών, κάτι που θα συμβάλλει σε μια περαιτέρω αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών.

Τελικά, ό, τι κι αν γίνει σε αυτές τις εκλογές, το «ζουμί» το έχουν οι ...επόμενες!

Και από αυτήν την αστρολογική συγκυρία, ο κατάφωρα ευνοημένος είναι ο κ Τσίπρας, ο οποίος αξιοποιώντας την σύνοδο των δύο πλανητών της Δήμητρας με τον Δία- στον γενέθλιο χάρτη του αλλά και το timing των προόδων, θα έχει την ευκαιρία να τα πάρει ...όλα και να «στήσει» μια νέα πραγματικότητα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Μάλιστα, η δυναμική διεμβόλιση των δύο «μεγάλων» κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λάβει διαστάσεις καταιγίδας, πολύ περισσότερο αν ξαναγίνουν εκλογές μέσα στους δύο επόμενους μήνες. Με βάση το Ηλιακό τόξο, όπου ο προχωρημένος Δίας σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό στο Ζυγό, ο κ Τσίπρας μπορεί να βρει τον τρόπο για να ενώσει όλες τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, υλοποιώντας το ...αδύνατο!

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, μόνον η κ Κατσέλη συγκεντρώνει ανάλογα αστρολογικά πλεονεκτήματα και από αυτήν την άποψη μπορεί σε βάθος χρόνου να τα πάει πολύ καλά, αρκεί βέβαια να ανα

Keywords
Τυχαία Θέματα