Δίας και Κρόνος: Οι μεγάλοι ρυθμιστές

Παραδοσιακά θεωρούνται ο «καλός» και ο «κακός» του ζωδιακού

Είναι οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της «τύχης» και της «ατυχίας» ή αλλιώς των εύκολων και έτοιμων συνταγών από τη μια και της κοπιαστικής ή χρονοβόρας προσπάθειας από την άλλη. Ο ένας είναι φορέας των δυνάμεων της επέκτασης, ενώ ο άλλος του περιορισμού. Ο ένας προάγει την χαρά και την διασκέδαση, ενώ ο άλλος βάζει πρώτα τις ευθύνες και τα καθήκοντα. Και στην ελαστική ή «βολική» ηθική του Δία, ο Κρόνος αντιπροτείνει ένα αυστηρό σύστημα αξιών.

Όμως όσο ...συμπαθείς ή αντιπαθείς φαίνονται στον καθένα μας, το

κλειδί για μια αρμονική συμβίωση τους και την ωφέλιμη για μας δράση τους, δεν είναι παρά το μέτρο ανάμεσα στις δύο κατ’ αρχήν αντίθετες αρχές που πρεσβεύουν, η διαλεκτική σύνθεση τους. Και οι δύο πλανητικές ενέργειες μας είναι άκρως απαραίτητες, αρκεί να χρησιμοποιούνται στην κατάλληλη δοσολογία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά υπάρχουν στο παρακάτω απόσπασμα, από το βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα», των εκδόσεων Ερεχθηίς, που για κάθε ενδιαφερόμενο υπάρχει διαθέσιμο στο e-shop του astrology.gr.

Παραδοσιακά θεωρούνται ο «καλός» και ο «κακός» του ζωδιακού.

Ωστόσο, στην σύγχρονη αστρολογική πραγματικότητα φαίνεται πως πολλές φορές οι ρόλοι αντιστρέφονται, ιδιαίτερα όταν ο Δίας διογκώνει τις αρνητικές τάσεις, ενώ ο Κρόνος τις περιορίζει. Ουσιαστικά καλούμαστε πάντα να αναρωτιόμαστε «καλός ή κακός, για ποιό πράγμα»;

Και τελικά αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το να βάλουμε ετικέτες που συχνά δεν εξυπηρετούν παρά μόνον την μοιρολατρία μας αλλά να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην πράξη την ενέργεια και των δύο πλανητών, κινούμενοι στα πλαίσια μιας δυναμικής ισορροπίας.

Η φύση του Δία

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και της καλής τύχης, ιδιαίτερα σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα. Στην πράξη είναι αυτό που λέμε «μπάρμπας στην Κορώνη»...

Πολλοί ...παρακαλάνε να τους τύχει ένας καλός Δίας, αφού είναι αλήθεια ότι με τη βοήθεια του όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ στην όποια «στραβή» κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει.

Οι λέξεις κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης του είναι: ευκολία, τύχη, υπερβολή, ανάπτυξη, άνεση, διόγκωση, διαστολή, παχυσαρκία, πολλαπλασιασμός, κατανάλωση, αμετροέπεια.

Ο Δίας θεωρείται παραδοσιακά ένας από τους «διδασκάλους» του ζωδιακού κύκλου. Τελικά όμως όλοι οι πλανήτες είναι δάσκαλοι στον τομέα τους.

Εγώ θα έλεγα ότι ο Δίας μας εκπαιδεύει στο πώς να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, χωρίς να μας …βγαίνει το λάδι.

Να αξιοποιούμε και να αποδεχόμαστε τις εύκολες λύσεις.

Και όπως κάθε πλανήτης, ο Δίας έχει και μια «σκοτεινή» πλευρά, που συνήθως οι αστρολόγοι ...παραμελούν να περιγράψουν. Και συγχωρέστε με, που θα χαλάσω το image του «μεγάλου ευεργέτη» αλλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το είπαν πρώτοι: «Ουκ εν τω πολλώ το εύ...».

Η επικράτηση της ποσότητας και του εντυπωσιασμού σε βάρος της ουσίας και της ποιότητας χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος από ...κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα