Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου

Αντικατοπτρισμοί, αφηρημάδες, παρερμηνείες, πονηριές, ψέματα και λάθη -αθώα, επιτηδευμένα, καταστροφικά ή σωτήρια- είναι εδώ

Ο Σεπτέμβριος μας έφτασε και με την επικείμενη έναρξη της νέας σεζόν ανασκουμπώθηκαν κι οι πλανήτες, επιχειρώντας να μας πείσουν για να ψωνίσουμε από την πραμάτεια τους, που όπως συμβαίνει και στον γήινο κόσμο άλλες φορές είναι ποιότητος «τρία άλφα» κι άλλες... μπακατέλα!

Μάλιστα η έκφραση «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ταιριάζει γάντι στο Σ/Κ, αφού η αντίθεση του Ερμή με τον Ποσειδώνα είναι από τις όψεις που παρότι προασπίζονται και προωθούν το ασαφές,

δεν σηκώνουν παρερμηνείες!

Αντικατοπτρισμοί, αφηρημάδες, παρερμηνείες, πονηριές, ψέματα και λάθη -αθώα, επιτηδευμένα, καταστροφικά ή σωτήρια- είναι εδώ για να μας θυμίσουν πως το φάντασμα στη μηχανή του ορθολογικού κόσμου μας μπορεί ακόμη να μας βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα, κατεδαφίζοντας κανόνες, ασφαλιστικές δικλείδες και βεβαιότητες.

Κάσπερ, το φαντασματάκι

Κακά μαντάτα, θα έλεγε κανείς, για την «ξύλινη» και πεζή πραγματικότητα μας, που καλείται να συμπεριλάβει στις τάξεις της και τον «άγνωστο Χ», με κίνδυνο να απολέσει την διατυμπανιζόμενη αξιοπιστία της.

«Αυτό το μηχάνημα, ποτέ δεν κάνει λάθος», λέει με περηφάνια ο εμπορικός αντιπρόσωπος ενός GPS τελευταίας τεχνολογίας.

Πριτς! Αναφωνεί ο Κάσπερ κι εκεί που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται η οδός Σιγουριάς και οι λοιποί σύνεδροι του meeting, εμφανίζεται η τελευταία συλλογή εσωρούχων της Victoria Secret, Αισθησιασμού και Φαντασίας γωνία!

Κι επειδή το σύμπαν γνωρίζει καλύτερα, ορίζει και την αλλαγή σχεδίου πορείας. Στο κάτω-κάτω τι γυρεύουμε σε επαγγελματικό ραντεβού «μέρα μ’ ήλιο σαν κι αυτόν», που λέει κι ο ποιητής; Κάλιο ροζ δαντέλα, παρά φρούδο πήγαινε-έλα. Το μήνυμα ελήφθη, όβερ...

Μια από τις «ναυαρχίδες» του Ποσειδώνα, είναι οι «συμπτώσεις με νόημα», που δεν υπακούουν στον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος αλλά τον επιβεβαιώνουν μέσα από μυστικές και αδιόρατες διαδρομές.

Και τα μάτια μας γεμάτα από παιδική απορία, παρακολουθούν τα σκέρτσα του μικρού Κάσπερ, ο οποίος ασκείται επιμελώς στην σκανδαλιάρικη συγχρονικότητα:

Να σκέφτεσαι δηλαδή τον Κώστα και να σε καλεί πάραυτα στο τηλέφωνο ή πάλι, εκεί που σκέφτεσαι την Κική με καρδούλες και ροζ συννεφάκια να παίρνεις ένα ξεστρατισμένο SMS από την αγαπημένη σου μούσα, με άκρως διαφωτιστικό περιεχόμενο: «Δεν τον αντέχω άλλο το σάχλα, θα του πω πως μου έτυχε κάτι οικογενειακό για να τον ξεφορτωθώ...».

Γι’ αυτό ο σοφός λαός διακηρύσσει πως «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, μα αγαπά και τον νοικοκύρη». Ο Ποσειδώνας είναι και με τους δύο αλλά πολύ περισσότερο με αυτόν που πιστεύει στα θαύματα και εναποθέτει με εμπιστοσύνη την τύχη του στην αιθέρια αγκαλιά του.

Κι ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και κάποιες σωτήριες παρεμβάσεις του, που ποτέ ή σπάνια μαθαίνουμε. Το να πάρεις αίφνης λάθος δρόμο, μπορεί να σε προστατέψει από όσα θα σου συνέβαιναν, αν θα πήγαινες από τον σωστό. Για να μην θυμηθο

Keywords
Τυχαία Θέματα