Τρέξιμο και τον Χειμώνα: Γιατί όχι;

Η πτώση της θερμοκρασίας δεν είναι λόγος για να αποχωριστούμε την αγαπημένη μας προπόνηση

Κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών, φαίνεται πιο εύκολο να βγούμε από το σπίτι και να αρχίσουμε να τρέχουμε κάτω από τον ήλιο, αλλά, και τον χειμώνα, το τρέξιμο θα μας κάνει να αισθανόμαστε fit και αναζωογονημένες. Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της άσκησης σε εξωτερικό χώρο, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές.

1) Μην παραμελείτε το ζέσταμα
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γενικά, αλλά ειδικότερα στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν πρέπει να το παραλείπουμε.

Χαλαρώστε τους σφιγμένους μύες σας πριν βγείτε από το σπίτι, ώστε να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς, και να επιτύχετε την μέγιστη απόδοση.

2) Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Παρότι ο καιρός δεν είναι ζεστός, το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, ο αέρας έχει την τάση να είναι πιο ξηρός. Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και ειδικά πριν το τρέξιμο, όπου καλό είναι να έχετε και λίγο μαζί σας. Αυτή η συμβουλή, φυσικά, είναι χρήσιμη και ανεξαρτήτως τρεξίματος.


3) Μην υπερβάλλετε με τα ρούχα
Μπορεί να κρυώνετε όταν βγείτε από την πόρτα σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι η άσκηση θα σας κάνει να ζεσταθείτε. Έχετε αυτή την πληροφορία στο νου σας, την ώρα που ντύνεστε για να βγείτε. Επιλογή- κλειδί αποτελεί το σωστό layering, αλλά τα κατάλληλα ρούχα βοηθάνε πολύ και στην καλύτερη απόδοση.

Διαβάστε ακόμα:
Τι είναι ικανοί να κάνουν οι celebrities για να κρατηθούν σε φόρμα;
Η fit φιλοσοφία της Katy Perry
Pink: Η fitness ρουτίνα που την βοηθάει να ανακτήσει την σιλουέτα της, μετά την γέννα

Keywords
Τυχαία Θέματα