Το ταξίδι μιας Ελληνίδας ομιλήτριας στις Ινδίες

H life coach εισηγήτρια και συγγραφέας Τζιλ Δούκα μιλά για την εμπειρία της στις Ινδίες

Μια από τις μεγαλύτερες τιμές για έναν ομιλητή είναι να μιλήσει σε TEDx ημερίδα, ημερίδες που έχουν ως στόχο να διαδώσουν γνώσεις, έμπνευση και να παροτρύνουν και γίνονται ανα τον κόσμο. Η Τζιλ Δούκα, life coach, εισηγήτρια και συγγραφέας,

είναι από τις πρώτες Ευρωπαίες προσκεκλημένες που μίλησαν σε TEDx event στην Ασία, στο Chennai της Ινδίας. Παρακάτω περιγράφει το ταξίδι και τα συναισθήματά της.

Τετάρτη 26/9/12 Ημέρα 1η

Και ναι, μετά από 4 μήνες καθημερινής προετοιμασίας, ήρθε η ώρα! Πετάω για το Chennai της Ινδίας (το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι με 5 εκατομμύρια πληθυσμό, κάτω δεξιά στον χάρτη). Μεγάλη η χαρά μου που πάω ανάμεσα στις πτήσεις στο Senator lounge στη Φραγκφούρτη, βραβευμένο στα τοπ 10 lounges του κόσμου. Κάνω ντους, χαλαρώνω και βρίσκω άλλους 4 ομιλητές, τον Mykcola από Ουκρανία, την Caroline από Καναδά, τον Prabha από Ουάσινγκτον και τον Sergio από Μεξικό, είναι 4 από τους 16 που θα μιλήσουμε στο TEDxChennai.

Μετά από 9 ώρες πτήση, φτάνουμε! Το αυτοκίνητο του Sheraton είναι εκεί και μας περιμένει. Ο Sergio πάει να καθίσει μπροστά, ο οδηγός του το απαγορεύει.. Μάλλον είναι ενάντια στους κανόνες τους λέει ο Sergio, όχι λέει ο οδηγός, απλά πήγατε να καθίσετε στην θέση του οδηγού! Στην Ινδία οδηγούν ανάποδα, όπως στην Αγγλία! Γελάμε πολύ και ας είναι 2:00 τα μεσάνυχτα.....

Ημέρα 2η 27/9/12

Στο πρωινό βλέπω και τους υπόλοιπους ομιλητές, αγκαλιές φιλιά, με τους περισσότερους έχω συναντηθεί σε σεμινάρια ή συνέδρια.... Μικρός ο κόσμος. Βρίσκω την Jane Ransom, η οποία είναι ομιλήτρια, είμαστε μαζί στο mastermind group μια ομάδα με την οποία εδώ και 2 χρόνια μιλάμε κάθε 2 εβδομάδες και μοιραζόμαστε τις νίκες και τους προβληματισμούς μας. Έχω 2 χρόνια λοιπόν να την δω live, και συγκινούμαι τόσο που βάζω τα κλάματα.

Πάμε στο σπίτι της Puja Gupta, είναι η κοπέλα που μας κάλεσε να συμμετάσχουμε στο TEDxChennai. Το σπίτι είναι 6 όροφοι και έχει 12 άτομα προσωπικό. Μένουν μέσα 3 οικογένειες. Οι πλούσιοι στην Ινδία είναι πολύ πλούσιοι! Κάνω πρόβα την ομιλία μου μπροστά σε όλους, μου δίνουν συμβουλές, κάποιες τις κρατάω κάποιες όχι. Μετά πάω σε ένα από τα σαλόνια (!) όπου μου κάνουν μια συνέντευξη για τηλεοπτικό σταθμό. Μετά, έρχεται μια δημοσιογράφος από ένα περιοδικό... Με ρωτάνε για την Ελλάδα, για τους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση, για το coaching για την ομιλία μου. Όμορφα!

Πίσω στο ξενοδοχείο και έχω μόνο μια ώρα για να ετοιμαστώ για την συνέντευξη τύπου. Πονάει ο λαιμός μου, παντού έχει air condition στους 18 βαθμούς... ελπίζω να μην αρρωστήσω..

Κατεβαίνω στην αίθουσα... πάνω από 100 φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικές κάμερες. Μόλις μπαίνω ανάβουν πολλά φλας. Ακούω κομπλιμέντα για το πορτοκαλί μου φόρεμα. Καλό αυτό! Μετά την εισαγωγή, μιλάμε ένας ένας στην συνέντευξη τύπου. Λέω είμαι η Τζιλ Δούκα από την Ελλάδα, την χώρα της κρίσης (αφού με ρωτάτε όλοι για αυτό!). Η ομιλία μου

Keywords
Τυχαία Θέματα