Θυμάστε το Χούλα Χουπ;

Βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας, και γυμναστείτε!

Μπορεί αν έχετε να δείτε χούλα- χουπ, απ' όταν ήσασταν 10, αλλά η αλήθεια είναι ότι το ταπεινό αυτό παιχνίδι είναι υποδειγματικό όργανο γυμναστικής αφού με αυτό μπορείτε να γυμνάσετε μηρούς, κοιλιακούς, γλουτιαίους και μπράτσα. Η δε άσκηση, είναι όσο ευχάριστη θυμάστε. Πάρτε, λοιπόν, ένα χούλα- χουπ και γυμναστείτε με αυτό τρεις φορές την εβδομάδα. Και εάν, καταρχήν, δεν καταφέρετε να συγχρονίσετε το σώμα σας με το όργανο, μην ανησυχείτε: η εξάσκηση είναι το κλειδί για την τελειότητα.

• Η κλασική κίνηση:
Κρατήστε

το χούλα- χουπ σας στο επίπεδο της μέσης σας, και πατήστε με τα πέλματά σας ανοιχτά, παράλληλα με τους ώμους σας. Με τα χέρια, δώστε ώθηση στο χούλα χουπ, ώστε να αρχίσει να γυρίσει. Με την περιστροφή, ξεκινήστε να κουνάτε στο πλάι τους γοφούς σας, σαν να χτυπούσατε την κάθε πλευρά στο κατώφλι μίας πόρτας. Εάν κλείσετε τα μάτια σας, αφοσιώνεστε καλύτερα στην αίσθηση της κίνησης. Κάντε την κίνηση για ένα λεπτό συνεχόμενα, ξεκουραστείτε μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.

 

• Κίνηση μπρος- πίσω
Ανοίξτε τα πόδια σας, φέρνοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Το ποιο πόδι θα προτιμήσετε να φέρετε μπροστά δεν έχει σημασία. Κρατήστε το χούλα- χουπ στο επίπεδο της μέσης σας και δώστε του ώθηση, ώστε να αρχίσει να περιστρέφεται, Με λυγισμένα τα γόνατα, αρχίστε την κίνηση των γοφών μπρος- πίσω, ώστε το χούλα- χουπ να συνεχίσει την περιστροφή του. Για να μην πέσει, δώστε ελαφρώς μεγαλύτερη δύναμη, στην κίνηση προς τα μπρος.

 

Διαβάστε ακόμα:

 

10 tips για να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

Ποια είναι τα διατροφικά μυστικά της Ζέτας Μακρυπούλια, της Υβόννης Μπόσνιακ και της Βίκυς Καγιά;

fitness μυστικά των πιο καλλίγραμμων Eλληνίδων

 

Keywords
Τυχαία Θέματα