Θέατρο: Ζείτε Παίδες Ελλήνων...

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου, αυτόπτες μάρτυρες στο τώρα μας, αγγίζουν το είδος που χρειαζόμαστε πιο πολύ απ όλα στο θέατρο: την επιθεώρηση. Στο Θέατρο Λαμπέτη, παρουσιάζουν το Ζείτε Παίδες Ελλήνων, με την αγωνία του γέλιου στα όρια των λυγμών.

Και είναι αυτό το θεατρικό είδος, το απόλυτα ελληνικό που

μιλάει μέσα μας, γιατί τα όσα δε θα ερχόντουσαν ποτέ, να που ήρθαν! Και τώρα; Ψάχνουμε αναφορές της, σανίδες σωτηρίες στο κοινό πόνο και την κοινή αγωνία. Ψάχνουμε να βγάλουμε την γλώσσα κοροϊδευτικά στην Εξουσία, που μας διέσυρε την αθωότητα μας. Αναζητούμε εκείνο το γέλιο το αναπάντεχο, το από καρδιάς, το ηχηρό, το κακαριστό για να τ’ ακούσει το κακό και να τρομάξει, να σηκωθεί να φύγει. Και δίνουμε ραντεβού στη λυτρωτική, στην αναιδή, στην αθυρόστομη, στην βωμολόχα, την απρόβλεπτη επιθεώρηση! Να συναντηθούμε στη κοροϊδία της, στο κράξιμο, στην πρόκληση, στον κοινό πόνο, στην συμπόνια, στην αγάπη του δεν είμαστε μόνοι αλλά πολλοί. Και νιώθουμε το ίδιο.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι του Σταμάτη Κάρβουνα -ευλογημένη η συνύπαρξη των τριών τους. Πρωταγωνιστεί η επίσης λατρεμένη και λατρευτική Κατιάννα Μπαλανίκα, ο Κώστας Κόκλας, η Ρένια Λουιζίδου, η Αβα Γαλανοπούλου, η Μπέσυ Μάλφα και ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Άντε και ένα γέλιο μας εμάς θα μας λυτρώσει και εκείνους -την εξουσία, ντε! - θα τους θάψει...

Keywords
Τυχαία Θέματα