Ποιο είναι το κόστος των εμφυτευμάτων

Τι πρέπει να ξέρουμε πριν αποφασίσουμε να επιλέξουμε τα εμφυτεύματα.

Λέγοντας «κόστος» ενός εμφυτεύματος εννοούμε ποιό αληθινά είναι το τίμημα σε οδοντική ουσία για να συμπληρώσουμε την έλλειιψη ενός δοντιού. Όταν λοιπόν έχουμε χάσει ένα δόντι από εξαγωγή οι τρόποι για να το συμπληρώσουμε είναι δύο.


Η συνήθης επιλογή πριν μερικά χρόνια ήταν να «θυσιάσουμε» δύο δόντια στηρίγματα τροχίζοντας τα, ώστε να κατασκευάσουμε μια γέφυρα. Τα τελευταία – 20 χρόνια – εύκολο χρονικό διάστημα για να αποδειχθεί μια μέθοδος στην οδοντιατρική επιτυχής, τοποθετούμε στην ελλειματική περιοχή, ένα

οδοντικό εμφύτευμα από καθαρό τιτάνιο.Εφόσον, ακολουθηθεί ένα αυστηρό χειρουργικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό του υποψηφίου και αξονική τομογραφία, προχωράμε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία στην τοποθέτησή του.

Τα στάδια που ακολουθούνται είναι δύο.

Αρχικά ο γναθοχειρουργός τοποθετεί το χειρουργικό εμφύτευμα στη γνάθο. Η επέμβαση είναι απλή, γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Με την τοποθέτηση ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα κοινό παυσίπονο.


Μετά από 6 μήνες στην άνω γνάθο ή 3 μήνες στην κάτω- τόσος χρόνος απαιτείται για την οστεοενσωμάτωση-δηλαδή να γεμίσουν οι σπείρες του εμφυτεύματος με οστούν, προχωράμε στην προσθετική αποκατάσταση.


Ο οδοντίατρος, παίρνει αποτυπώματα ώστε να κατασκευάσει ο κεραμίστας οδοντοτεχνίτης τη στεφάνη «θήκη» που αναπαριστά το δόντι. Τοποθετείται. «βιδώνεται» το προσθετικό εμφύτευμα μέσα στο χειρουργικό που βρίσκεται στη γνάθο και από πάνω συγγκολάται η στεφάνη. Το ρεαλιστικό «κόστος» και του χειρουργικού και του προσθετικού σταδίου είναι 1200 euro.

Keywords
Τυχαία Θέματα