Πες μου, γιατρέ μου, για την κρίση και την ομορφιά...

Μας χαρίζει την φιλία του, τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του. Συνήθως ζητώ τις συμβουλές του, από σπασμένα πόδια μέχρι κρυολογήματα, για τα ιατρικά μου όλα. Εκεί όμως που τον θαυμάζω είναι η αφοσίωση του, η σχεδόν ιερατική, στην αισθητική χειρουργική και η αγάπη του για το σχήμα, την ομορφιά, την διαφορετικότητα των γυναικών. Έτσι κάτι ερωτησούλες του τις έκανα, τώρα που έρχεται και καλοκαίρι. Και ο Γιάννης Λύρας είχε απαντήσεις φυσικά

για όλα...

-Οι Ελληνίδες με την οικονομική κρίση, έκαναν πισωγύρισμα στην φροντίδα του εαυτού τους?
"Η γυναίκα, παντού στον κόσμο, ενδιαφέρεται να φροντίζει με τη βοήθεια της επιστήμης, την εξωτερική της εμφάνιση, την ομορφιά της, μέσω της διατροφής ή των καλών συνθηκών διαβίωσης. Το ενδιαφέρον αυτό, δεν θα αλλάξει στην Ελλάδα όπως δεν άλλαξε και σε άλλες χώρες που πέρασαν οικονομικό-κοινωνική κρίση στο παρελθόν. Η επιστήμη της ομορφιάς συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα από την δημιουργία νέων προϊόντων, ενέσιμων, καλλυντικών, μέσα από την εφαρμογή νέων μεθόδων θεραπείας και προσέγγισης. Η πτώση κατά 30% που παρατηρήθηκε το 2011 και 2012 σε όλους τους τομείς της ομορφιάς, είναι προσωρινή και οφείλεται όχι μόνο στην οικονομική στενότητα που προκάλεσε η κρίση δανεισμού της Ελλάδας αλλά και στην μελαγχολία που προκλήθηκε στις Ελληνίδες από τον συνεχή βομβαρδισμό τους με απαισιόδοξα μηνύματα που προσλαμβάνει, για το μέλλον της χώρας μας. Οι Ελληνίδες μείωσαν το 2010-2011 και 2012 τις αισθητικές παρεμβάσεις, χωρίς όμως να μειώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτές. Κατά τη γνώμη μου, το κλίμα αυτό θα διατηρηθεί μέχρι το 2014 και θα ξαναγυρίσουν στα συνηθισμένα για εκείνες υψηλά επίπεδα φροντίδας της ομορφιάς τους από την Άνοιξη του 2015 και για πάντα".

-Φοβούνται το κόστος για να επισκεφθούν τον αισθητικό τους γιατρό?
"Aυτή την εποχή όπου όλα τελικά θεωρούνται δύσκολα και κάποια ακόμη και ευτελή, η επένδυση στον εαυτό μας, είναι η πιο ουσιαστική και εύστοχη επιλογή. Το υγιές και αισιόδοξο τμήμα της κοινωνίας, το γνωρίζει αυτό".

-Η οικονομική αυτή κρίση έχει βοηθήσει στο να μην γίνονται υπερβολές όπως βλέπαμε στο παρελθόν και να αρκούνται οι γυναίκες στα απαραίτητα και αισθητικά κομψά?
"Η πίεση στα οικονομικά της οικογένειας αλλά και οι αυξημένες φορολογικές ανάγκες έχουν υποχρεώσει τους Έλληνες σήμερα να ξοδεύουν πιο συνετά τα χρήματά τους. Βεβαίως, οι υπερβολές έχουν σταματήσει αλλά αυτές αφορούσαν μόνο το 10% των ενδιαφερομένων μας ούτως ή άλλως. Θα ήθελα εδώ όμως να υπογραμμίσω κάτι και να συμβουλεύσω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από μέρους των ενδιαφερομένων να μην προχωρήσουν σε παρεμβάσεις όταν τα υλικά είναι φθηνά, αλλά αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης, όπως π.χ. έγινε πέρσι μεγάλο θέμα με τα ενθέματα μαστού προέλευσης Γαλλίας από βιομηχανική, αντί για ιατρική σιλικόνη. Επίσης, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν ώστε κάθε τι να γίνεται σε οργανωμένες νοσηλευτικές μονάδες, και όχι για μείωση του κόστους να επισκέπτονται χώρους που δεν διασφαλίζουν ούτε την
Keywords
Τυχαία Θέματα