Περνάμε τέλεια μαζί αλλά έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει σχέση. Να ρισκάρω ή να τον αφήσω;

Διαβάζω αρκετά συχνά τις δημοσιεύσεις που γίνονται στο Queen και σκέφτηκα να γράψω και εγώ το πρόβλημα μου

Η ιστορία μου είναι η εξής: Γνώρισα πρόσφατα ένα παιδί περίπου στην ίδια ηλικία με εμένα 24. Ο τρόπος που με πλησίασε ήταν αφοπλιστικός και με έκανε να μπω στο τριπάκι "και τώρα τι κάνω;". Λες και δεν είχα γνωρίσει κάποιον ξανά! Είχα βέβαια να αισθανθώ έτσι πολύ καιρό κοντά ενάμιση χρόνο όσο από όταν χώρισα από την μεγάλη μου σχέση που με ταλαιπώρησε και πριν και μετά που χώρισα και κυρίως μετά. Τέλος πάντων δεν είναι ο πρώην

μου το θέμα αλλά ο νυν.
Σε γενικές γραμμές υπήρξε φλερτ για δυο ημέρες χωρίς να γνωριζόμαστε και τις δύο φορές είχαμε συναντηθεί τυχαία στο ίδιο μέρος. Με κοίταζε και τον κοίταζα επίμονα και τα δύο βράδια ώσπου την δεύτερη φορά με πλησίασε, έκανε κίνηση να έρθει να μου μιλήσει, ακόμα και ο τρόπος που με πλησίασε μου άρεσε. Ήρθε, με έπιασε να χορέψουμε και μου ρώτησε το όνομα μου με πρωτότυπο τρόπο. Ωραία μέχρι εδώ! Συστηθήκαμε και ζήτησε τον αριθμό μου και συνεχίσαμε τον χορό και την συζήτηση ώσπου έπεσε το πρώτο φιλί. Την άλλη ημέρα με πήρε τηλέφωνο να συναντηθούμε και βγήκαμε έξω, κάναμε βόλτα οι δυο μας, μιλήσαμε για εμάς, γνωριστήκαμε, βγήκαμε για ποτό, μέχρι εκεί δεν προχωρήσαμε παρακάτω.
Την πρώτη φορά δεν τέθηκε θέμα για το τι θα γίνει με εμάς! Την δεύτερη όμως του το έθεσα εγώ. Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά για να δω την αντίδραση του και τις προθέσεις του. Την δεύτερη φορά λοιπόν μετά από τα ίδια που έγιναν και την πρώτη φορά, χωρίς να προχωρήσουμε παρακάτω, του λέω 'ωραία και με εμείς τώρα τι κάνουμε;". Και μου λέει δεν ξέρω εγώ τώρα, δεν θέλω σχέση, αφού μπορούμε και βρισκόμαστε να το αφήσουμε έτσι και να περνάμε καλά!
Μου κάνει, το αφήνω πάνω σου αν θέλεις να τα ξαναπούμε, πάρε με τηλέφωνο, όταν ξανά έρθεις, γιατί δεν μένουμε πολύ κοντά, έχουμε μια απόσταση μικρή δυο ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο περίπου Θεσσαλονίκη-Κατερίνη. Αλλά και εγώ και αυτός έχουμε την ευελιξία να πηγαινοερχόμαστε και να μένουμε και μαζί δηλαδή, δεν θεωρώ ότι η απόσταση είναι το πρόβλημα μας εδώ.
Μου είπε ότι δεν θέλει να με πιέσει και ότι έχει δει ότι είμαι καλή και σωστή και ότι του αρέσω. Εγώ ξαναπήγα και τον πήρα τηλέφωνο, και μου ζήτησε να βρεθούμε και πάλι συναντηθήκαμε και περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί, του έδωσα να δει τι χαρακτήρας είμαι και να του αρέσω εγώ και όχι το θηλυκό που θέλει να ρίξει στο κρεβάτι του. Ξέρω ότι όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε και όντως μετά από την προ-τελευταία μας συνάντηση εγώ δεν τον ξανά πήρα και είχαμε να μιλήσουμε δυο μέρες. Και μετά με πήρε τηλέφωνο αυτός και μου είπε να ξανασυναντηθούμε και όντως συναντηθήκαμε και πάλι περάσαμε χρόνο μαζί και ήταν σωστός απέναντι μου και με γνώρισε και σε φίλους του ξανά - αν και το είχε κάνει και από την αρχή αυτό.
Βασικά μου δείχνει καλά στοιχεία αλλά τον φοβάμαι. Για να φανταστείς περπατάμε αγκαλιά στο δρόμο, με φιλάει δημοσία όχι με ενοχλητικό και προσβλητικό τρόπο και γενικά έχει τον τύπο της τέλειας σχέσης με κάποια κενά. Δηλαδή αν δεν έρθει αυτός εκεί που μένω εγώ ή αν δεν πάω εγώ εκεί που είναι αυτός δεν έχουμε επαφή άλλη. Επίσης έμαθα ότι τα είχε πριν κάτι μήνες με μια άλλη κοπέλα και αυτή έφυγε και ίσως για αυτό χώρισαν - ξέρω ότι και αυτό μπορεί να έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε όλη αυτή του την συμπεριφορά. Τέλος όλο αυτό συμβαίνει μιάμιση εβδομάδα τώρα και μου ζήτησε να περάσουμε το Σαββατοκύριακο μαζί; Τι να κάνω;
Εμένα μου αρέσει και θα ήθελα να μας δώσω μια ευκαιρία! Έχω ελπίδες να τον κερδίσω και να υπάρξει κάτι πιο σοβαρό και σωστό μεταξύ μας ή να το εγκαταλείψω; Φοβάμαι μην πληγωθώ, φοβάμαι να κάνω το επόμενο βήμα παρακάτω γιατί μπορεί να είναι χειρότερο και ίσως τον ερωτευτώ και κολλήσω και να έχω μόνο εγώ συναισθήματα και αυτός απλά περνάει καλά!
Φυσικά εκτίμησα το γεγονός ότι ήταν ευγενικός και ξεκάθαρος από την αρχή μαζί μου, βέβαια αυτά μπορεί να ήταν απλά λόγια για να με ρίξει που λένε, γιατί κακά τα ψέματα σήμερα δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε κανένα.
Ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο μου βήμα; Θέλω την γνώμη σου. Σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει χιλιάδες τέτοια περιστατικά!

Γνώρισα ένα παιδί, περνάμε πολύ ωραία μαζί, αλλά μου ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει σχέση. Και δεν ξέρω τι να κάνω; Αξίζει να το προχωρήσω μαζί του και όπου βγάλει;

Αγαπητή φίλη,

δεν θέλω να περιαυτολογώ και, όχι, δεν έχω περάσει χιλιάδες τέτοια περιστατικά. Εκατοντάδες ίσως!

Κοίτα να δεις τι λένε στο χωριό μου: αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα! Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν ρισκάρεις δεν θα πετύχεις αυτό που θέλεις (τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύω εγώ). Ναι, είναι μια περίεργη κατάσταση αυτή μεταξύ σας, που μπορεί να εξελιχθεί καλή ή χάλια. Και ξέρεις γιατί; Επειδή θέλετε διαφορετικά πράγματα...

Τι εννοώ; Αυτός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει σχέση και όπου βγει η φάση, εσύ από την άλλη θέλεις σχέση και μια σιγουριά. Στο είπε και ο ίδιος: η μπάλα είναι στο γήπεδό σου πλέον. Δηλαδή η κατάσταση είναι στα χέρια σου, εσύ αποφασίζεις και εσύ δείχνεις τον δρόμο.

Ναι, έχω δει περιπτώσεις μια δύο άνθρωποι ξεκινάνε εντελώς στο free μια σχέση και στο τέλος καταλήγουν μαζί και ευτυχισμένοι. Όπως, όμως, έχω δει και φάσεις που μετά το κρεβάτι ο άλλος εξαφανίζεται.

Τι πιστεύω; Πως αν ήταν για ένα one night stand, τότε θα σου έλεγε ένα κάρο ψέματα από την αρχή και ότι ήθελε σχέση για να πετύχει τον σκοπό του. Δεν θα έμπαινε στο τριπάκι να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να δεσμευτεί τώρα.

Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσεις να προχωρήσεις μαζί του, να είσαι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα. Το έχω ξαναπεί: μην τρελαίνεστε όταν θέλετε σχέση με κάποιον, ο οποίος όμως έχει τονίσει ότι δεν θέλει. Απλά ρισκάρεις με την ελπίδα να αλλάξει κάτι στην πορεία. Αν σου βγει καλώς. Αν όχι, το δοκίμασες, το ρίσκαρες και δεν έκατσε. Έτσι είναι το ρίσκο. Κανείς δεν σου υπόσχεται ένα happy end!

ΥΓ.: Εγώ στη θέση σου θα το τολμούσα, πάντως. Από την ώρα που περνάτε καλά μαζί, αξίζει να δοκιμάσεις αν έχετε μέλλον. Κι αν γίνει η μ@λακία, τότε ο άλλος θα είναι μ@λάκας!

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα