Οι κατάλληλες τροφές για να μειώσεις τα αέρια από το στομάχι και το έντερό σου

14:00 3/8/2014 - Πηγή: Queen.gr

Απαλλάξου από τη δυσάρεστη κατάσταση με τη σωστή διατροφή

Tα αέρια που συγκεντρώνονται στο πεπτικό μας σύστημα, λόγω κάποιων τροφών και της δύσκολης πέψης τους, μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο για όλους μας, όμως πάντα παραμένει εξίσου ενοχλητικό. Ίσως άλλες φορές να υπάρχουν σε μικρότερο βαθμό, όπου απλά το φούσκωμα στην κοιλιά είναι έντονο, ή άλλες σε μεγαλύτερο με την αποβολή αερίων που μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Ακολουθώντας όμως, ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα και προτιμώντας την κατανάλωση των παρακάτω τροφών, θα καταφέρεις σχεδόν να τα εξαφανίσεις!


1.Λαχανικά

με χαμηλούς υδατάνθρακες
Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι υποφέρουν από μεγάλη συγκέντρωση αερίων στο στομάχι είναι οι υδατάνθρακες. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε τροφές και κυρίως λαχανικά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αυτούς. Αγγούρια, μανιτάρια, κολοκύθια, ντομάτες και πιπεριές είναι μερικές ιδανικές επιλογές.


2.Φρούτα με λίγη περιεκτικότητα ζάχαρης
Είναι πλέον γνωστό πως η ζάχαρη που περιέχουν τα φρούτα, δηλαδή η φρουκτόζη, προκαλεί αέρια. Για να αποφύγεις λοιπόν να βρεθείς σε δυσάρεστη θέση, προτίμησε να καταναλώνεις μήλα, νεκταρίνια, πεπόνι, καρπούζι, και ροδάκινα. Μάλιστα, είναι προτιμότερο να τα τρως ωμά, αφού τα συσκευασμένα φρούτα και ιδιαίτερα οι κομπόστες περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.


3.Υποκατάστατα σιταριού
Το σιτάρι είναι ένα αρκετά δυσκολοχώνευτο προϊόν, οπότε είναι καλύτερο να το αντικαταστήσεις. Δεν χρειάζεται να στερηθείς το ψωμί ή τα μακαρόνια, όμως μπορείς να καταναλώνεις αυτά που είναι φτιαγμένα από καλαμπόκι, ρύζι ή άλλες εναλλακτικές επιλογές.


4.Απόφυγε τις πρωτεΐνες
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες στην πραγματικότητα δεν είναι υπεύθυνα για την παραγωγή αερίων, εκτός από τις περιπτώσεις όπου δεν είναι σωστά μασημένα με αποτέλεσμα να χωνεύονται δύσκολα. Προτίμησε κάποιες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, που όμως θα είναι πιο φιλικές προς το στομάχι σου, όπως το λευκό κρέας, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, το σκληρό τυρί, τα ψάρια και τα αυγά.


5.Υποκατάστατα γαλακτοκομικών
Η λακτόζη αποτελεί και αυτή μια μορφή γλυκαντικής ουσίας, που μπορεί πολύ εύκολα να «ανατινάξει» το στομάχι σου. Φρόντισε λοιπόν, να προμηθευτείς γιαούρτι και γάλα παρασκευασμένα από σόγια ή έστω τα ειδικά γαλακτοκομικά είδη που δεν περιέχουν λακτόζη.

Keywords
Τυχαία Θέματα