Ο Marc Jacobs και τα βασανιστήρια με την κόλλα στα μοντέλα

Ο αγαπημένος μας σχεδιαστής έχει βρει έναν κάπως σαδιστικό τρόπο για να κρατά τα μοντέλα του ασφαλή πάνω στην πασαρέλα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει μοντέλα να χάνουν την ισορροπία τους πάνω στην πασαρέλα, να πατάνε το ρούχο ή να τους γλιστρά το παπούτσι από τα πόδια, με αποτέλεσμα να πέφτουν φαρδιές πλατιές κατάχαμα και να προκαλούν αμηχανία ή ακόμα και γέλια στους θεατές και κρίσεις πανικού στους μόδιστρους. Όσο επαγγελματίες κι αν είναι, στην τελική άνθρωποι είμαστε όλοι και αναποδιές συμβαίνουν.

Στην περίπτωση, όμως, του Marc Jacobs, μια τέτοια πιθανότητα είναι απλώς ανεπίτρεπτη. Ο διάσημος σχεδιαστής και creative director του οίκου Louis Vuitton, δεν δέχεται το παραμικρό λάθος και θέλει τα πάντα να βρίσκονται στην εντέλεια καθ' όλη τη διάρκεια της επίδειξης. Γι' αυτό και πήρε το θέμα στα χέρια του και έκανε σίγουρο πως κανένα από τα μοντέλα του δεν πρόκειται να βρεθεί στα πατώματα εξαιτίας κάποιου ατυχήματος. Πως τα κατάφερε; Πολύ απλά, κόλλησε τα πόδια των μοντέλων στα παπούτσια, χρησιμοποιώντας κόλλα για περούκες.

Το περιοδικό Style των Sunday Times αποκάλυψε πρόσφατα πως στην τελευταία κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι του οίκου Louis Vuitton, τα ψηλοτάκουνα που φορούσαν τα μοντέλα ήταν γερά κολλημένα στα πέλματά τους, με κόλλα που χρησιμοποιείται για τις περούκες.

Σίγουρα δεν μιλάμε και για το πιο άνετο πράγμα στο κόσμο, δύσκολα όμως θα ακούσεις κάποιο μοντέλο να παραπονιέται. Όταν έχεις την τύχη να είσαι ανάμεσα στις εκλεκτές του Marc Jacobs, ακόμα κι αν σου κολλήσει τα παπούτσια στα πόδια με συρραπτικό, δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως κάθε show του τελειομανή σχεδιαστή προετοιμάζεται επί τρεις μήνες και κοστίζει σχεδόν 1εκ. δολάρια, για μόλις 9 με 12 λεπτά.

Η επίπονη τεχνική του Jacobs πάντως φαίνεται πως αποδίδει, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβρη, τη στιγμή που το μοντέλο Lindsey Wixson παραπάτησε πάνω στα τακούνια της στο show του Versace και έπεσε κάτω, όλα τα κορίτσια στο show του Louis Vuitton έβγαλαν τον σχεδιαστή ασπροπρόσωπο, χωρίς ούτε μία γρατζουνιά.

Το «μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος» πήγε ξαφνικά σε νέα επίπεδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα