Ο 10λογος του αρχάριου στο γυμναστήριο: Δώστε προσοχή!

18:03 2/1/2014 - Πηγή: Queen.gr

Για να το διασκεδάσετε και να μην ταλαιπωρήσετε τους άλλους.

Η απόφασή σας για την νέα χρονιά είναι να γραφτείτε επιτέλους σε εκείνο το τέλειο γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σας και μέχρι το καλοκαίρι να έχετε το σώμα των ονείρων σας. Κι εμείς μαζί σας! Υπάρχουν, ωστόσο, 10 πολύ σημαντικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε αν αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με τον κόσμο του γυμναστηρίου. Όσο πιο πιστά τους ακολουθήσετε, τόσο καλύτερα θα περάσετε εκεί -κι εσείς αλλά και οι γύρω σας.

1. Αφήστε το κινητό στο σπίτι: Ή έστω στο κλειδωμένο σας ντουλαπάκι στα αποδυτήρια. Γυμναστική με το smartphone στο χέρι δεν είναι γυμναστική.

2. Προλάβετε τα πακέτα προσφορών: Με την νέα χρονιά, όλα τα γυμναστήρια προσφέρουν ειδικά πακέτα σε πολύ χαμηλές τιμές τα οποία και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

3. Αποφύγετε τα στυλιστικά ατυχήματα: Φροντίστε τα ρούχα σας να εφαρμόζουν καλά και να είναι κατάλληλα για έντονη γυμναστική, για να μην έχετε άβολες αποκαλύψεις.

4. Μην τα δώσετε όλα με την πρώτη: Αν πέσετε με τα μούτρα στις ασκήσεις το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να εξαντληθείτε ή και να πάθετε κάποιον τραυματισμό. Ξεκινήστε αργά και σταθερά, ανεβάζοντας ρυθμούς όσο ανεβαίνουν και οι αντοχές σας.

5. Ζητήστε βοήθεια: Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε τους γυμναστές για ασκήσεις και όργανα που δεν καταλαβαίνετε. Θα σας δείξουν τον σωστό τρόπο να γυμνάζεστε ώστε να έχετε σίγουρα αποτελέσματα.

6. Σεβαστείτε τους άλλους και μην μονοπωλείτε τα όργανα: Δεν είστε μόνοι σας στο γυμναστήριο, μισή ώρα στον διάδρομο είναι υπέρ αρκετή ώστε να γυμναστείτε σωστά και να πάρουν σειρά και άλλοι.

7. Μην πιάνετε όλο το χώρο: Παρομοίως με τον προηγούμενο κανόνα, μην νομίζετε πως το να κάνετε σχοινάκι σε εκείνη τη γωνία δεν ενοχλεί κανέναν. Ενοχλεί.

8. Δώστε σημασία στα «κρυμμένα διαμάντια»: Συμβουλευτείτε τους γυμναστές σας και ανακαλύψτε όργανα και ασκήσεις που δεν εκτιμούσατε και τόσο πριν. Μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

9. Πάρτε μέρος σε ομαδικά προγράμματα: Ακόμα κι αν είστε λάτρεις των ατομικών αθλημάτων, θα δείτε πως τα ομαδικά προγράμματα γυμναστικής θα σας δώσουν περισσότερα κίνητρα για να κάνετε σωστά τις ασκήσεις, θα σπάσουν τη μονοτονία και θα περάσετε και καλά. Αρκεί, πάντα, να σέβεστε τους γύρω σας και τους κανονισμούς της τάξης.

10. Μην κυκλοφορείτε όπως σας γέννησε η μανούλα σας: ΟΚ, μπορεί στα γυναικεία αποδυτήρια να νιώθουμε αρκετά άνετα ως γυναίκα προς γυναίκα, αλλά πιστέψτε μας, καμιά δεν θέλει να βλέπει το γυμνό στήθος της άλλης (ή και τίποτε άλλο) να περιφέρεται δεξιά και αριστερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα