Μετά από μια ταραχώδη σχέση μου ζήτησε να συζήσουμε. Λίγο πριν γίνει όμως τσακωθήκαμε άσχημα και έχουμε αποξενωθεί

Αν και ήμασταν έτοιμοι να συζήσουμε με προσέβαλλε άσχημα και με μείωσε. Πως να συνεχίσω τη σχέση τωρα;

Αγαπητέ Dr Love,

καλησπερα και θα ήθελα να σας πως μπράβο για τη δουλειά και τις συμβουλές σας.
Θα ηθελα και γω με τη σειρα μου να μου πείτε τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που έχω στη σχέση μου. Με τον φιλο μου ημασταν 3μιση χρονια μαζι. Είχαμε up και down στη σχέση μας, χωρίζαμε, τα ξαναβρίσκαμε, περνούσαμε καλά, τσακωνόμασταν...ταραχώδης σχέση.
Πρόσφατα, με δική του πρωτοβουλία και αφού τα πράγματα έδειχναν

ήρεμα και όμορφα, είπαμε να συζήσουμε. Στο σπίτι του.

Πάνω όμως που ετοιμαζόμασταν να μετακομίσω στο σπιτι του, καμμια δεκαριά μέρες νωρίτερα δηλαδή, μαλώσαμε. Η συμπεριφορά του ήταν πολύ άσχημη και προσβλητική, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει αφορμή, ούτε να έχουμε τσακωθεί για καποιο σοβαρό λόγο πρόσφατα.
Από τότε παγώσαμε. Μιλάμε που και που τυπικά στο τηλέφωνο, όμως αισθάνομαι να έχω κρυώσει, είναι θέμα αξιοπρέπειας πια. Ομολογώ πως δεν κάνω και το πρώτο βήμα, γιατί έτσι νοιώθω πως θα είναι σαν να "νομιμοποιώ" την προσβλητική συμπεριφορά του. 

Όπως και να έχει όμως, δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος που έχω αγαπήσει, που έχουμε ζήσει αρκετά μαζί και που, νομίζω τουλάχιστον, πως με αγαπά και αυτός και πως με έβλεπε "σοβαρά". Τι να κάνω;

Αγαπητή φίλη,

ο σεβασμός στον σύντροφό σου είναι θεμελιώδης παράγοντας σε μια σχέση. Ακόμα περισσότερο όταν δυο άνθρωποι κάνουν ένα βήμα παραπάνω, "επισημοποιώντας" μια σχέση συζώντας. Δεν νοείται ισορροπημένη και υγιής σχέση με προσβολές, προσωπικές επιθέσεις, απαξιώση της προσωπικότητας του άλλου.
Καμμία σχέση δεν είναι ένας ροζ κόσμος με πρίγκηπες και βασιλοπούλες. Προβλήματα, τσακωμοί και εντάσεις, λογικά, θα υπάρχουν. Όχι όμως σε βαθμό τέτοιο που να σε κάνει, όπως περιγράφεις, να αισθάνεσαι βαθιά προσβεβλημένη και μειωμένη.

Και όταν κάποιος παγώσει μέσα του, ξενερώσει για να το πω απλά, δύσκολα επανέρχεται η ζεστασιά και το συναίσθημα σε μια σχέση.

Τώρα, αν όντως θέλεις να δώσεις μια τελευταία ευκαιρία στη σχέση, αλλά και να ξεδιαλύνεις τον λόγο για τον οποίο φέρθηκε έτσι, βάλε στην άκρη τον εγωισμό και μίλα του. Ανοιχτά. Ρώτα τον ευθέως τι συνέβη, και αν πιστεύει και ο ίδιος πως μπορείτε να αλλάξετε την όλη κατάσταση.
 Αν, πάλι, δεις πείσμα και έλλειψη διάθεσης, τότε γλυκιά μου απλώς άλλαξε σελίδα. Προφανώς, δεν ήταν τελικά αυτός που έπρεπε.

Χαμόγελο και καλή διάθεση μόνο. Πέρνα όμορφα.
Για ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας κλικάρετε εδώ 

Keywords
Τυχαία Θέματα