«Μετά από 13 χρόνια ο πρώτος έρωτας επιστρέφει κι εξαφανίζεται πάλι».

16:46 8/2/2013 - Πηγή: Queen.gr

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλημέρα.
Με λένε Έλενα και μολις χώρισα με δύο παιδιά.Το καλοκαίρι που μας πέρασε μέσω fb με προσέγγισε ο πρώτος μου έρωτας στη αρχή φιλικά.Εργένης και σε φάση αποκατάστασης όπως μου εκμυστηρεύτηκε.Είχαμε χωρίσει πριν 12 χρόνια και από τότε δεν είχαμε ξαναβρεθεί.Μάθαινε όμως για μένα μέσω κοινών γνωστών και πάντα με ανέφερε σαν τον έρωτα της ζωής του.΄'Ηταν μια σχέση πολύ έντονη την οποία έληξα κάποια στιγμή λόγω των παρεμβολών της μητέρας του η οποία ποτε δε με αποδέχτηκε.
Τέλος καλοκαιριού και εντελώς ξαφνικά μου πρότεινε πάντα μέσω μηνυμάτων στο fb (και μόνο) να έρθει να με δει και να περάσουμε μαζί τις διακοπές. Δεν αρνήθηκα αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε. Στη γιορτή του και ενώ περίμενα να εμφανιστεί μου ζήτησε το κινητό μου αλλά εγώ αφού είδα οτι δεν εμφανίστηκε δεν του το έστειλα. Τελικά το Σεπτέμβρη και πάντα μέσω fb με ξαναπροσέγγισε και άρχισε να με φλερτάρει μέσω μηνυμάτων νπολλές φορές ολονυχτίων. Ηξερε από την αρχή για το διαζύγιο και τα παιδιά. Εμφανιζόταν, εξαφανιζόταν γενικά ήταν μια περίεργη κατάσταση την οποία δεν μπορούσα να συνεχίσω. 'Ηθελα ξεκάθαρα πράγματα και του ζήτησα αν υπάρχει κάτι να έρθει να με βρει να τα πουμε προσωπο με προσωπο. Μου είπε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα και η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι που τον διέγραψα και από το fb γιατί είχα αρχίσει εγώ να δένομαι συναισθηματικά.Με κατηγόρησε ότι είμαι ανασφαλής, ανώριμη και δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα και οτι αυτό το πράγμα δεν είχε προοπτική, σε άλλη φάση της ζωής μας βρισκόμαστε κλπ.
Πληγώθηκα πολύ. Τι ήθελε από μένα? Ηξερε ποια ήμουν, απλά να περάσει την ώρα του ή να με εκδικηθεί γιατί τον είχα αφήσει εγω? Δεν άξιζα να έρθει ούτε να με δεί, ούτε ένα τηλέφωνο? Ξέρω ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι και δεν είναι αυτό που χρειάζομαι αλλά παρακαλώ βοηθήστε με να καταλάβω τι συνέβη. Ευχαριστώ...

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή Έλενα

Υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν μόνο την επιβεβαίωση, που κάνουν πράγματα χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί τα κάνουν. Το τι σου είπε και γιατί σου το είπε δεν εχει σημασία. Μετά το χωρισμό σου αυτό που συνέβη ήταν πως ήθελες στοργή, κάποιον να σε δει αλλιώς, ίσως την αίσθηση της νιότης και της αγνότητας του έρωτα που ένιωσες μικρή.

Εκείνος μπορεί να ήθελε όντως να σε πικάρει ή απλά να έχει κάποιον για να μιλά και να ασχολείται. Το θέμα είναι πως δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να επενδύσεις συναισθηματικά και να περιμένεις ανταπόδοση χωρίς πραγματική επαφή. Τα παιχνίδια παραμένουν παιχνίδια όταν δεν βλέπεις τον άλλον από κοντά. Κατάλαβες από νωρίς πως δεν ήταν πιστός στα λόγια του- τα οποία πποτέ δεν ήταν ξεκάθαρα. Δεν σε έχει δει 12 χρόνια και μιλούσατε μέσω facebook. Ήταν όντως ανώριμο να το σκεφτείς. Το facebook δεν είναι ζωή και το κάνουμε συχνά αυτό το λάθος οι γυναίκες. Μην του δίνεις σημασία.

Δώσε σημασία στον εαυτό σου και στα παιδιά σου. Η ζωή δεν τελειώνει αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με κάποιον που θα σε προσεγγίσει ανθρώπινα και από κοντά. Που θα κινηθεί απέναντί σου πραγματικά. Εσύ επένδυσες και περίμενες από πολύ νωρίς- κάτι που σου τονίζει την ανάγκη σου για ένα σύντροφο και ανθρώπινη επαφή. Δεν ήταν εκείνος ο τέλειος ποτέ και το ξέρεις. Απλά συγκινήθηκες με το και καλά: ασχολείται μαζί μου άρα ίσως με αγαπά από τότε...

Δεν είναι ότι σου άρεσε τόσο θεωρώ ή ότι σήμαινε κάτι αλλά προσωποποίησες- προέβαλες σε αυτόν την δική σου βαθύτερη ανάγκη για συντροφικότητα. Αυτό συνέβη. Μην το παίρνεις 'δεν άξιζα' να έρθει κλπ- δεν είναι αυτό το θέμα και εσύ το κάνεις στο μυαλό σου να σημαίνει κάτι τέτοιο. Δεν πληγώνεσαι στην ουσία από κάτι τέτοιο, κάποιον που ούτε πέρασε ούτε άγγιξε, ούτε πήρε από μας. Από τον εαυτό σου πληγώθηκες που ονειρεύτηκες ενώ ήξερες πως δεν κάνει - και συνέχισες να περιμένεις και έσπασες ζητώντας εξηγήσεις και σου είπε ό, τι σου είπε.

Απομυθοποίησέ τον, δεν είναι τίποτα παραπάνω. Δεν είναι εκείνος που θα σου ξαναέδινε πίσω αναμνήσεις. Όχι. Μη σε νοιάζει καν τι σου είπε. Πρέπει να δεις μέσα σου εσύ γιατί κόλλησες με κάτι τόσο 'ανύπαρκτο' και ουτοπικό. Να επαναπροσδιορίσεις τις ανάγκες σου και να τις αποδεχτείς ωστε αν θελήσεις πραγματικά να βάλεις έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σου να το κάνεις σωστά.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.



Keywords
Τυχαία Θέματα