Κοσμάς Κουμιανός: Το νέο ταλέντο στην φωτογραφία μόδας (και όχι μόνο) έρχεται από την Ελλάδα

15:40 7/2/2013 - Πηγή: Queen.gr

Σίγουρα θα έχει πέσει στα χέρια σας κάποια φωτογραφία του. Έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς σχεδιαστές μόδας, έχει κάνει άπειρα editorial και catwalk και ακόμη, όπως όλοι λένε στον χώρο του, ''έχει μέλλον''. Αν δεν τον έχετε δει να φοράει κάποιο επώνυμο κοστούμι και να ποζάρει για κάποιο εξώφυλλο ή τουλάχιστον να δείχνει τους καλοσχηματισμένους του κοιλιακούς, είναι επειδή βρίσκεται ακριβώς πίσω απ΄τον φακό...

Ο λόγος για τον Κοσμά Κουμιανό, έναν φωτογράφο που ξεκίνησε να φωτογραφίζει πορτρέτα και τοπία από χόμπι, καθώς το πτυχίο αποφοίτησης ήταν από τα ΤΕΙ

Πειραιά στον τομέα της πληροφορικής. Η λατρεία που είχε όμως για την φωτογραφία και το πάθος του για δημιουργικότητα τον οδήγησαν πολύ γρήγορα στην επιτυχία. Αφού ξεκίνησε από το Μικρό Πολυτεχνείο παρακολουθόντας δεκάδες σεμινάρια φωτογραφίας και μελέτη OramaArt, κατάφερε να μπει στο 2nd semester του Middlesex University του Λονδίνου όπου τον οδήγησε στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας της Νέας Υορκής. Εκεί συμμετείχε σε πολλά εργαστήρια όπου δίδασκαν διάσημοι φωτογράφοι μόδας και γάμων από όλο τον κόσμο. Έχει επίσης το δικό του μερίδιο της διδακτικής εμπειρίας καθώς δίδαξε Editorial Photography στο NewSchool της Αθήνας.

Ο Κοσμάς εργάζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. απαθανατίζοντας γάμους, πορτρέτα και φυσικά κάνοντας editorial. Οι ικανότητες του έχουν διακριθεί καθώς τον έχουν τιμήσει με 3 Βραβεία Φωτογραφίας διεθνώς, έχει τιμηθεί με ένα μεγάλο βραβείο στο PWS 2012 και ήταν ο νικητής καλύτερης φωτογραφίας μόδας στο Madwalk το 2012.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές μόδας όπως τον Κωνσταντίνο Στεφάνου, την Ιωάννα Χριστίδου (julytwo), την Ελίνα Κορδάλη (madame shou shou), με τον Δημήτρη Στρέπκο (celebrity skin) και η λίστα δεν έχει τέλος, άπειρες επιδείξεις μόδας και editorial. Αυτή την στιγμή φωτογραφίζει τα γνωστά σε όλους μας Jeffrey Campbell για την Ελλάδα και φυσικά το editorial της σελίδας τους για την favela.gr.

Έχει φωτογραφίσει on stage τους Kasabian, James, τους λατρεμένους μας Red Hot Chilly Pepers και το αγαπημένο μου Ελληνικό συγκρότημα My Excuse, οι οποίοι στο tour που έχουν ξεκινήσει ήδη στη N.Y. έχουν επιλέξει φωτογραφίες του Κοσμά για όλα τους τα banners, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν και για τον νέο τους δίσκο.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του Κοσμά μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του σελίδα: kosmaskoumianos.com

Keywords
Αναζητήσεις
kosmas koumianos
Τυχαία Θέματα