Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Λειτουργεί τίποτα στη χώρα;

Παραδέχτηκε ο κ. Παπουτσής πως είναι ελλιπής η φύλαξη στην Εθνική Πινακοθήκη, που με τόσους θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας μέσα της, έχει έναν ιδιώτη φύλακα να τα προσέχει! Σάλος έχει προκληθεί στα διεθνή ειδησεογραφικά για μέσα για την κλοπή των τριών πολύτιμων έργων από την μεγαλύτερη πινακοθήκη της χώρας! Μπήκαν οι κλέφτες ανενόχλητοι, "κόζαραν" τα καλύτερα κομμάτια, τους έπεσε και ένα και από δω πάνε κι άλλοι. Ανενόχλητοι, με έναν ταλαίπωρο σεκιουριτά που αγωνιούσε να προφυλάξει την περιουσία του ελληνικού λαού, διακινδύνευε στην καλύτερη να τον σπάγανε

και στο ξύλο αν ενοχλούσε και πολύ τους κλέφτες.

Το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, το οποίο κλάπηκε, μάλιστα, το είχε χαρίσει ο ίδιος ο σπουδαίος καλλιτέχνης, στον ελληνικό λαό, ως δώρο τιμής και σεβασμού, για την αντίσταση των πατεράδων μας, ενάντια στην ναζιστική Γερμανία.

Το άλλο κλεμμένο και σπουδαίο έργο είναι «Ο μύλος» του Μοντριάν, που χρονολογείται το 1905 και απεικονίζει έναν μύλο στην όχθη ενός ποταμού, με μια μοναδική ισορροπία πολυχρωμίας, ενώ το τρίτο έργο είναι ένα σχέδιο με μελάνι και πένα στο χαρτί του Κατσία, που φιλοτεχνεί τον Άγιο Ντιέγκο της Αλκάλα.

Το τρομερό είναι πως δημοσιογράφοι έψαχναν να μιλήσουν με κάποιο υπεύθυνο της Εθνικής Πινακοθήκης και δεν εμφανίζονταν κανείς! Μα κανείς!

Τι να πει κανείς και τι να πω και εγώ που σηκώνω πίεση -και μεγάλη και μικρή- και θα σκάσω καμία μέρα σα θερμοσίφωνας ξεχασμένος παλαιάς τεχνολογίας.

Πως το λέγε η Αλίκη; Να πληρώσουμε, Γιάννη μου (το όνομα συζύγου μου για λόγους γλαφυρότητας), να πληρώσουμε, να φύγουμε να πάμε αλλού!

Που; Και στας νήσους Σαμόα μια χαρά πολίτης θα αισθάνομαι, με την χορταρένια φούστα μου, στην ψάθινη καλύβα μου, μες στο ηλιοβασίλεμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα