Η λύση της επόμενης μέρας: Φάε ό,τι θες χωρίς ενδοιασμούς

Ιδού πώς θα απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου διατροφικό πειρασμό και δε θα παχαίνεις

Όσοι ακολουθούν μια απαιτητική δίαιτα ξέρουν τι σημαίνει... ελεύθερη μέρα. Η day off είναι συνήθως το σαββατοκύριακο και τότε του δίνουμε και καταλαβαίνει. Τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό καθώς και το γλυκό που λαχταράμε όλη την εβδομάδα.


Μήπως όμως όλο αυτό είναι αρκετά καταπιεστικό; Η celebrity trainer Joel Harper εξηγεί: «Δεν πιστεύω στις free days. Είναι μία αρνητική

λέξη, καθώς μέσα της εμπεριέχει την έννοια της ενοχής. Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή, καθώς και το φαγητό. Αυτό που εγώ προτείνω είναι το εξής: Υπολόγισε μέσα σου πόσο κοστίζει (σε άσκηση πάντα) η λιχουδιά που θες να απολαύσεις. Αν ,λοιπόν, θες να πεις ναι στο διατροφικό πειρασμό κάντο όποια μέρα κι αν είναι, απλώς έχε κατά νου ότι την επόμενη μέρα θα το κάψεις με παραπάνω προπόνηση. Περισσότερος διάδρομος, ποδήλατο, ομαδικά προγράμματα. Πλέον θα ξέρεις ότι κάθε διατροφική αμαρτία έχει το αντίστοιχο fitness τίμημα.»


Μήπως τελικά αυτή η πρόταση είναι πιο έξυπνη; Μαθαίνεις να αξιολογείς τι αξίζει να φας και τι όχι. Επιπλέον, όταν το έχεις ανάγκη απολαμβάνεις ό,τι θες και απλώς την επόμενη κοπιάζεις περισσότερο στο γυμναστήριο. Sounds interesting!

Keywords
Τυχαία Θέματα