Γάμος σε ώριμη ηλικία

Ένα ώριμο ζευγάρι μπορεί επίσης να καταλήξει σε γάμο.

H σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μιας πιο ώριμης ηλικίας μπορεί και αυτή να καταλήξει σε γάμο. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να είναι ο δεύτερος (ή και τρίτος) γάμος του ενός ή του άλλου συντρόφου, ή μπορεί οι δυο τους να ενώνονται για πρώτη φορά σε μια τόσο σοβαρή δέσμευση.

Όπως και να έχει πάντως, όταν τελείται ένας γάμος ανάμεσα σε δυο πρόσωπα μιας μεγαλύτερης ηλικίας το savoir vivre διαφοροποιείται ελαφρώς από

έναν γάμο νεαρών ατόμων. Η νύφη οφείλει να φορέσει ένα πιο διακριτικό νυφικό ή απλά ένα λευκό φόρεμα που θα μπορεί ενδεχομένως να φορέσει και σε άλλες επίσημες εκδηλώσεις. Το γλέντι είναι καλό να γίνεται σε έναν πιο στενό οικογενειακό κύκλο, δίχως τυμπανοκρουσίες και πολλές φανφάρες. Το στήσιμο στην εκκλησία, το πέταγμα της ανθοδέσμης και άλλες τέτοιες παραδόσεις τείνουν να αποφεύγονται. Σε γενικές γραμμές ένας γάμος σε ώριμη ηλικία είναι το ίδιο όμορφος και ρομαντικός, απλά είθισται να καλύπτεται από ένα πέπλο μεγαλύτερης διακριτικότητας και να μένει πιο πολύ στην ουσία της πράξης παρά στα επιφανειακά παραλειπόμενα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα