Φτιάξτε κι εσείς έναν κάθετο κήπο!

Πρωτοτυπήστε και βάλτε λίγο πράσινο στη ζωή σας...

Το όνειρό σας ήταν πάντα να έχετε ένα σπίτι με κήπο αλλά δυστυχώς το μικρό σας διαμέρισμα δεν επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες; Ένα ς κάθετος κήπος είναι αυτό που χρειάζεστε! Με τον όρο αυτό περιγράφονται οι κάθετες επιφάνειες τοίχων που αναπτύσσουν μια μορφή βλάστησης.

Η ιδέα ξεκίνησε από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι κληματαριές σε πέργκολες και σε τοίχους σπιτιών καθώς και οι γλάστρες με τα αναρριχητικά φυτά.

Βέβαια ο σύγχρονος κάθετος κήπος διαφέρει κατά πολύ αφού δεν "κρέμεται"

και συνήθως αναπτύσσεται σε ελαφρύ μέσο και όχι σε χώμα ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους από το νερό.

Με αυτό τον τρόπο οι φυτικές συνθέσεις των κάθετων κήπων θυμίζουν την αυτοφυή βλάστηση σε βράχια και σε κορμούς δέντρων ενώ χρησιμοποιώντας είδη με διαφορετική υφή, σχήματα και χρώματα φύλλων, μπορεί να επιτευχθεί ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Οι κάθετοι κήποι αναμφίβολα ωφελούν το περιβάλλον καθώς στις μεγαλουπόλεις όπου το πράσινο είναι περιορισμένο ίσως να αποτελούν την μοναδική ελπίδα για να πρασινίσουν οι άχαρες μεγαλουπόλεις. Σκεφτείτε το...



Keywords
Τυχαία Θέματα