Εξαιτίας του έχω χάσει την αυτοπεποίθησή μου

13:52 8/5/2013 - Πηγή: Queen.gr

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας


Τελευταία νιώθω ότι η αυτοπεποιθηση μου και η αυτοεκτίμηση μου δεν πάει πιο χαμηλά.Γιατι?Γιατί ενώ έχω ένα σωρό πράγματα να σκεφτώ έχω πάθει εμμονή με κάποιον που έιχαμε πριν καιρό κάτι και τώρα τελείωσε,δλδ ναι μεν είχαμε καθαρά μόνο σεξουαλική σχέση και το ήξερα,ενώ αυτός ο άνθρωπος ήταν τοξικός για μένα το μυαλό μου έχει κολλήσει στην σκέψη

του και σκέφτομαι μήπως νιώθω έτσι χάλια λόγω αυτού.Τι εννοώ τοξικός,μου μιλούσε άσχημα με μείωνε και συνέχεια με ρωτούσε για την σεξουαλική μου ζωή,με πόσους έχω πάει και μου έλεγε έναν αριθμό 30-50 σε έχω, με ποιον πήγα τελευταία και τα σχετικά.Συνέχεια κατηγορούσε τους άλλους ανθρώπους ακόμα και τον ξάδερφο του που μένουν μαζί έλεγε ότι είναι για τον π....ο τα ίδια και για την ξαδέρφη του την έβριζε δεν μιλούσε και με τα καλύτερα.Mου είπε πράγματα του στυλ ότι ο ξάδερφος του είχε κλέψει κάτι πράγματα από εναν κολλητό τους και γενικά έχει έναν αλαζονικό χαρακτήρα ότι είναι ο καλύτερος.Είχα πάει κι έμεινα κάτι μέρες μαζί του όταν έφυγε ο ξάδερφος του και περάσαμε πολύ ωραία αλλά πριν πάω επέμενε να του πάρω χασίς που εγώ δεν κάνω χρήση κι ενώ του είπα όχι επέμεινε,δεν το έκανα βέβαια.Τελικα παρήγγειλε κι όταν πηγα έκανε κάθε βράδυ,μου είπε δεν είναι εθισμένος αλλα κατα τ'άλλα μου είπε οτι κάνει από φοιτητής.Όλη την ωρα ασχολιόταν με το iphone του και το pc του γιατι ειναι κολλημένος με την τεχνολογία.Τωρα σταμάτησε επαφή μαζί μου και γενικά έβλεπα ότι έκανε συνέχεια γυναίκες φίλες στο φβ τώρα εχει κάνει μια και του βάζει και ερωτικά τραγούδια και κάνει like ποτε πρόλαβε κι ερωτεύτηκε,αυτή δεν μένει καν στην ίδια χώρα αλλά ειναι ελληνίδα και είναι και από το ίδιο νησί.Λοιπόν λέω όλες αυτές τις σαχλές λεπτομέρειες για να καταλάβετε ότι ασχολούμαι πραγματικα με ανούσια πράγματα κι έχω πάθει κόλλημα γιατι σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος μου φερόταν έτσι γιατι δεν ένιωθε τίποτα για μένα με έιχε για πέταμα το ξέρω ότι εγώ φταιω που το επέτρεψα αλλά σκέφτομαι ότι είχε τόσα αρνητικά στοιχεία πάνω του και σκέφτομαι ότι τα έβγαζε σε μένα επειδή δεν με γούσταρε κι οτι με αλλη θα είναι ο καλύτερος.Δεν ξέρω τίποτα για το παρελθόν του να πω.Πως είναι δυνατόν να έχω κολλήσει έτσι?Να πω ότι είμαι αθλήτρια και την ημέρα μου προπονούμαι 2-3 ωρες και είναι οι μόνες ώρες που νιώθω καλά τις άλλες σκέφτομαι αυτόν δεν ειναι ότι δεν έχω ενδιαφέροντα απλά το μυαλό δεν λέει να ξεκολλήσει αφού σκέφτομαι να πάω σε ψυχολόγο.Η αυτοπεποιθηση μου επεσε πιο χαμηλα επειδη επετρεψα στον εαυτο μου να γινει θυμα ενος αντρα ο οποιος μου φεροταν ασχημα γιατι εγω το επετρεψα κι αυτο δεν με διευκολυνει να ξεκολλησω γιατι σκεφτομαι οτι φταιω εγω οτι αυτος ειναι μια χαρα και οτι θα βρει καποια και θα της φερεται τελεια θα ξεχασει και χασισια και ανασφαλειες και ολα.Τι κολλημα!

Η απάντηση του Queen.gr

Θα σου πω απλά πως έχεις δίκιο σε ό, τι σκέφτεσαι και προφανώς είσαι αρκετά έξυπνη κοπέλα. Ίσως και αυτός είναι ο λόγος που πέφτει η αυτοπεποίθησή σου. Καταλαβαίνεις πως κάνεις κάτι λάθος και πρέπει να ξεκολλήσεις αλλά δεν μπορείς.

Είναι όλα παιχνίδια του μυαλού μας και εμείς φέρνουμε τον εαυτό μας σε αυτό το λογαριασμό. Κάπως τον έχεις βάλει πολύ ψηλά τον τύπο στο μυαλό σου παρά τα όσα ήξερες και είδες και τον έχεις κάνει κινητήριο δύναμη. Του έχεις δώσει τη δύναμη να εξουσιάζει τη σκέψη σου.

Ο άνθρωπος είναι λίγος και πρέπει να το δεις ξεκάθαρα. Είναι λάθος και όταν κάποιος είναι λάθος δεν μπορούμε να τον φτιάξουμε. Αν θέλει να αλλάξει από μόνος το θα αλλάξει. Δεν υπήρξε σεβασμός ανάμεσά σας, δέχτηκες κάτι που δεν ήθελες εξ' αρχής. Προφανώς και σου άρεσε περισσότερο από ό, τι το 'μόνο σεξ' και ήθελες να τον κερδίσεις. Μάλιστα σου άρεσε τόσο που ο κακός του χαρακτήρας και οι προσβολές δεν σε ξενερώνουν.

Να μη σε νοιάζει αν με κάποια άλλη κάνει σχέση ή αν από πριν είχε τις ιστορίες του και ήταν κολλημένος πχ. Στη ζωή πρέπει να δεχόμαστε πως δεν είναι δυνατόν να τα έχουμε όλα, να τους έχουμε όλους. Δεν γίνεται να μας θέλουν όλοι και να πετυχαίνουμε όλους τους στόχους. Ο συγκεκριμένος στόχος μάλιστα καλύτερα να μην πετύχει ποτέ και συγνώμη που σου το λέω. Δεν είναι καλή περίπτωση. Έχεις κολλήσει επειδή προσπαθείς να ανατρέψεις το λάθος σου. Το ότι ασχολείσαι μαζί του και 'έριξες' τον εαυτό σου μην παίρνοντας ανταπόκριση. Το ότι εσύ αυτομειώθηκες και πήγες πίσω. Ίσως θεωρείς ότι αν ερχόταν σε σένα και κάπως τον κέρδιζες, τον έκανες να αλλάξει συμπεριφορά διορθωνόταν όλο αυτό.

Μη νιώθεις λίγη επειδή σεν σε βλέπει. Επειδή δεν τον καλύπτεις. Να πάει πιο πάνω εκείνος δύσκολα. Το θέμα είναι να μην πέφτεις εσύ για να του γίνεις αρεστή. Ξεπέρασέ το είναι η μόνη λύση. Να θυμάσαι πως δεν προκειται να αλλάξει ακόμη κι αν τον βλεπεις με άλλη να μοιάζει καλά. Συνήθως δεν είναι όπως φαίνονται τα πράγματα. Μπορεί η όποια άλλη να συμβιβάζεται με πράγματα που εσένα σε ενοχλούν. Μην κάνεις σκόντο στα θέλω σου και την προσωπικότητά σου. Μην γίνεσαι stalker της ζωής του στο FB απλά θα κολλάς πιο πολύ και θα ασχολείσαι μαζί του, θα απογοητεύεσαι. Εκείνος μπορεί να μη σε σκέφτεται καν ή έστω όχι τόσο και όπως θα ήθελες. Όλο αυτό εσύ το κάνεις. Τον εαυτό σου πρέπει να συγχωρέσεις και να πας παρακάτω.

Και όλα να τα ξεχάσει και να παθιαστεί και να ερωτευτεί (ναι μπορεί να συμβεί και να μη συμβεί με σενα) μην φρικάρεις. Είναι θέμα εγωισμού αυτό. Μην το βλέπεις σαν αποτυχία γιατί κάποιοι άνθρωποι ΔΕΝ ταιριάζουν με κάποιους άλλους. Τώρα εσύ πώς κατάφερες να πείσεις τον εαυτό σου ότι σου ταιριάζει κάποιος που δεν έχει τίποτα από όσα θες (αλήθεια δεν έχει) και έχει μια φουλ λίστα με ελαττώματα (για σένα), δεν το ξέρω.

Νιώθεις μόνη και μάλλον κάτι βαθύτερο σε ενοχλεί. Ίσως δένεσαι πολύ εύκολα και ζητάς την ανθρώπινη επαφή. Για κάποιο λόγο αποδέχεσαι πράγματα άσχημα στους άλλους συνειδητά. Ίσως γιατί μέσα από αυτό περιμένεις κάποιος να αποδεχτεί κι εσένα. Θα πρέπει να το κάνεις εσύ και ίσως εσύ συνειδητοποιήσεις πως δεν φταίει κάτι με σένα- μέσα από όλο αυτό.

Όσο για το θέμα του ψυχολόγου, αν το αισθάνεσαι γιατί όχι. Είναι μια καλή ευκαιρία να δεις μέσα σου και να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου- αν έχεις τη δυνατότητα. Κανονικά είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να δοκιμάζουμε στη ζωή μας.

Μην αγχώνεσαι πάντως - είναι όντως κόλλημα το οποίο προέκυψε για δικούς σου βαθύτερους λόγους. Θα τους βρεις και θα ξεκολλήσεις.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ



Keywords
Τυχαία Θέματα