Εσύ μπορείς;

Ένας πρόσφυγας από την Αιθιοπία αποτελεί έμπνευση για όλους μας.

Ο Μάουι Asgedom γεννήθηκε στην Αιθιοπία, η οποία βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Πέρασε τα πρώτα δυο χρόνια του χωρίς τον πατέρα του ο οποίος πήγε στο Σουδάν σε κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων. Μετά από λίγο ακολούθησε ο Μάουι με την μητέρα του και τα αδέλφια του. Για να φτάσουν στο Σουδάν διέσχισαν την χώρα με τα πόδια. Έμειναν στο στρατόπεδο προσφύγων για 3 χρόνια. 7 χρονών, έφτασε στην Αμερική. Η οικογένειά του δεν είχε καθόλου χρήματα. Δεν γνώριζαν αγγλικά.

Μόλις έφτασαν, του είπαν οι γονείς του «Για να πετύχεις

σε αυτή την χώρα, πρέπει να διαβάζεις πολύ και να είσαι καλός μαθητής». Έβαλε σκοπό να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο με υποτροφία. Τα κατάφερε, στο Χάρβαρντ. Σπούδασε Αμερικανική Ιστορία και έδωσε ένα πολύ συγκινητικό λόγο κατά την αποφοίτησή του.

Έχει γράψει δυο βιβλία τα οποία έγιναν best sellers και κάνει ομιλίες (έχει μιλήσει μέχρι σήμερα σε 750.000 κόσμο) με σκοπό την αφύπνιση και την έμπνευση νέων. Mια από τις αγαπημένες του φράσεις είναι: «Πάντα να θυμάσαι από πού ξεκίνησες».

Η Oprah Winfrey θεωρεί την συνέντευξή του ως μια από τις 20 κορυφαίες της. Λέει χαρακτηριστικά στους συνεργάτες της «Πως μου λες όχι, δεν γίνεται; Ο Μάουι διέσχισε την έρημο, άρα μπορείς και εσύ!» Όλα γίνονται αν κάνεις τις απαραίτητες θυσίες.

Εσύ μπορείς;

Be Unique!

Keywords
Τυχαία Θέματα