Ένας θεσμός-έκπληξη γεννήθηκε με τον πρώτο αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες!

Εκατοντάδες Ladies έστειλαν μύνημα αισιοδοξίας κόντρα στη γενική κατήφεια τρέχοντας στο ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Οι Ελληνίδες δρομείς συντονίστηκαν το πρωί της Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου, με την παγκόσμια τάση του τρεξίματος και αγκάλιασαν με πρωτόγνωρη αγάπη το παρθενικό Ladies Run –τον πρώτο αγώνα δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες. Μέσα στο «κρατίδιο» του Astir Palace, δίπλα στα πεύκα και τη θάλασσα, 562 Running Ladies εκκίνησαν με παρεϊστικη

διάθεση μπροστά από το Arion Resort και ακολουθώντας την πευκόφυτη διαδρομή κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραμμή του τερματισμού, στέλνοντας μαζικά το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στην εκστρατεία ενάντια στον καρκίνο του μαστού: Τέσσερις μέρες πριν, ο διοργανωτής του αγώνα Κίμων Φραγκάκης είχε παραδώσει, παρουσία του Χρυσού Χορηγού AVON, επιταγή 3.000ευρώ στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, απο τα έσοδα της διοργάνωσης.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι –ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς που απένειμε το πρώτο μετάλλιο- εμψύχωναν σε κάθε ευκαιρία τις συμμετέχουσες δημιουργώντας «αγωνιστική» ατμόσφαιρα. Περαιτέρω "ώθηση" έδωσε τόσο η dj Μαρία Παπιδάκη με "run and fun" μελωδικά beat όσο και το συγκρότημα των εντυπωσιακών "Λαγών", η ομάδα κρουστών που χάρισε ρυθμό και κουράγιο στις αγωνιζόμενες σε ένα απο τα απαιτητικά σημεία της διαδρομής.

Στο καθαρά δρομικό σκέλος, νικήτρια στα 5.000μ. αναδείχθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αθηνά Κοϊνη ενώ τις υπόλοιπες δύο θέσεις στο βάθρο συμπλήρωσαν η Γιώτα Βλαχάκη και η Βίκυ Καρπουζά.

Στα 10.000μ. στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ ανέβηκε η Ντενίζ Δημάκη, με την Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο και την Φιλίππα Πουλίδου να τη συνοδεύουν στην απονομή στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας κι αυτές με τη σειρά τους τα υπέροχα μετάλλια της Links Of London – επίσημου προμηθευτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Το πρώτο Ladies Run στήριξε, ως χρυσός χορηγός, ο οίκος καλλυντικών AVON, που το 1978 διοργάνωσε στην Ατλάντα τον πρώτο αγώνα τρεξίματος αποκλειστικά για γυναίκες. To λογότυπο της εκστρατείας της ενάντια στον καρκίνο του μαστού ήταν τυπωμένο στο τεχνικό τισέρτ της κορυφαίας "δρομικής" εταιρείας Mizuno, που φόρεσαν με υπερηφάνεια σχεδόν όλες οι συμμετέχουσες.

Στο τέλος του αγώνα όλες οι δρομείς απόλαυσαν μπανάνες Chiquita –που εξασφαλίζουν την απαραίτητη ενέργεια και τους ηλεκτρολύτες που έχουμε ανάγκη μετά την έντονη αθλητικη προσπάθεια ενώ ειδικευμένοι προπονητές των Holmes Place προσέφεραν στις διαγωνιζόμενες ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα διατάσεων στο γρασίδι του Αστέρα. Το ομαδικό stretching έγινε πάνω σε πετσέτες προσφορά της ERGO, insurance partner του νέου θεσμού αλλά και του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών, που είχε ασφαλίσει όλες τις συμμετέχουσες με την κάλυψη του προσωπικού ατυχήματος και της αστικής ευθύνης.

Επειδή, όμως, Ladies Run σημαίνει και ολίγον θάλασσα -ελέω του σκέλους της διαδρομής δίπλα στην εντυπωσιακή μαρίν
Keywords
Τυχαία Θέματα