Ένα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για τον Αναγνωστάκη

Σαν και σήμερα το 2005 σώπασε για πάντα ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης. Όσο κι αν επιχειρήθηκε η λοβοτομή, επιδιώκουμε να μη ξεχνάμε τους ποιητές μας. Έκπληξη λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ήταν ένα Περισκόπιο στην κρατική τηλεόραση γεμάτο σπάνια ντοκουμέντα για τον ποιητή και τον σπουδαίο άνθρωπο. Αλλά ήθη, άλλος λόγος και άλλες εποχές.

Ο Λεωνίδα Κύρκος να τον τιμά και να τον προσφωνεί με κουβέντες καρδιάς και εκείνος να σκύβει το κεφάλι ντροπιασμένα, ή σε μια εκπομπή στο 7Χ να παρακαλεί τον Κουναλάκη να μη λέει «σπουδαίος», «μεγάλος», «σημαντικός» όταν αναφέρεται σ'αυτόν.

Ο εθνικός Μίκης να τραγουδάει προς τιμήν στίχους του σε μεγάλη συναυλία. Ο εκδότης της Νεφέλης, ο νωρίς χαμένος Δουβίτσας να παρουσιάζει νέα ποιητική συλλογή του Αναγνωστάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η Διδώ Σωτηρίου, ο Μαρωνίτης, ο Σαββόπουλος, ο Καζάκος, ο Τσαρούχης, ο Διαμαντόπουλος, τόσοι όμορφοι έλληνες, σε δεύτερο πλάνο. Το σπίτι του ποιητή, άλλοι ποιητές αρχειακό υλικό, μοναδικό, που μόνο η κρατική τηλεόραση διαθέτει και μπορεί να αξιοποιήσει, κάνοντας αυτό που δεν χωρεί στην ιδιωτική τηλεόραση: θυμίζοντας μας την σπουδαία, την υψηλή, την έξοχη Ελλάδα, με τις πολύτιμες φωνές των καλλιτεχνών της.
Η διασκεδαστική ευτέλεια μπορεί να χωρέσει παντού αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα