Έλεος, όχι άλλο Μενεγάκη και Λιάγκα. Φέρτε πίσω τον Τρύφωνα Σαμαρά!

Η αφόρητη βαρεμάρα των Ελλήνων παρουσιαστών

Λένε ότι αρχή της παράνοιας είναι να επαναλαμβάνεις κάθε φορά το ίδιο πράμα, ελπίζοντα φυσικά σε διαφορετικό αποτέλεσμα. Μάλλον έτσι είναι, αλλά το χειρότερο σε αυτή την ιστορία δεν είναι ούτε η παράνοια, ούτε ο ψυχαναγκασμός. Είναι το μαρτύριο της συνεχόμενης βλακείας και βαρεμάρας που επικρατεί εδώ και καιρό στην ελληνική τηλεόραση.


Ένα ανόητο μοτίβο αφόρητων κλισέ που επαναλαμβάνονται από ανέμπνευστους ανθρώπους σε δόσεις, που μας δηλητηριάζουν σταθερά και αθόρυβα.
Εμφανίστηκε ο Νίκος Μαστροράκης στην εκπομπή του Θέμου και παρά

το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αχώνευτο άνθρωπο με περίεργη αίσθηση του χιούμορ (σύμφωνα με τα δικά μου γούστα), δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις ότι ανήκει σε μια γενιά δημοσιογράφων και παρουσιαστών, που τουλάχιστον ήταν ταλαντούχοι, είχαν κριτήριο, άποψη, μιλούσαν ολόσωστα ελληνικά και είχαν γνώσεις. Όχι τις στοιχειώδεις, -όπως συμβαίνει σήμερα και αυτό σε ελάχιστους γιατί οι περισσότεροι έχουν πλήρη άγνοια και μαύρα μεσάνυχτα- αλλά είχαν πραγματική μόρφωση και κουλτούρα.

Ο Νίκος Μστροράκης αντιπροσωπεύει όσα λείπουν σήμερα από τους Έλληνες παρουσιαστές, που ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι ανόητοι- όπως συμβαίνει με την Ελένη Μενεγάκη, είναι τόσο βαρετοί που πεθαίνεις. Η Ελένη έχει αποδείξει χρόνια ότι δεν είναι η χαριτωμένη αφελής ξανθιά με μπούκλες. Αυτό το ξέρουμε όλοι και μπορεί να μην είναι μια χαζή παρουσιάστρια, είναι όμως βαρετή και προβλέψιμη. Κάθε χρόνο, μη σου πω κάθε μέρα, τα ίδια αστεία, η ίδια παρεούλα που γλύφει, οι ίδιες αφελείς ερωτήσεις.

Και μετά υπάρχουν και εκείνοι που άθελά τους ή ηθελημένα αντιγράφουν τη σχολή Μενεγάκη , όπως ο Γιώργος Λιάγκας, η Φαίη, η Μελέτη και πάει λέγοντας.
Η ίδια απόλυτη βαρεμάρα από τα περισσότερα στρατόπεδο. Όλα προβλέψιμα, καμία ανατροπή και καμία προσπάθεια για κάτι άλλο που θα σε ξεχωρίσει, κάτι φρέσκο, νέο, ανατρεπτικό.

Η μόνη περίπτωση που η τηλεόραση γίνεται, ευχάριστη χαρούμενη και σε βγάζει από την κατατονική βαρεμάρα είναι η Τrash TV με τους ωραίους εκπροσώπους της, με σημαιοφόρο τον Τρύφωνα Σαμαρά, και παραστάτρια την Τέτα τη νυχού.

Είναι οι αγαπημένοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί οι οποίοι πάντα χρειάζονται και το σύστημα εννοείται πώς τους χρειάζεται και αφού τους αξιοποιήσει στη συνέχεια τους πετά στα αζήτητα. Πάντα υπήρχαν τέτοιοι και αυτοί δεν είναι το πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα είναι οι άλλοι, οι μόνιμοι, που έχουν κατσικωθεί στις καρέκλες και στους καναπέδες τις πρωινές, τις μεσημεριανές και τις ώρες του Σαββατοκύριακου και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να στάζουν την βλακεία τους σταγόνα-σταγόνα, σαν κινέζικο μαρτύριο.

Πού θα πάει; Θα μας εξοντώσουν σιγά-σιγά.

Keywords
Τυχαία Θέματα