Είμαι 16 χρονών και νομίζω ότι αρέσω σε έναν συμμαθητή μου και απουσιολόγο της τάξης. Τι να κάνω;

Γεια σου dr love,
Είμαι 16 χρονών και πηγαίνω πρώτη λυκείου.Καθώς περνούσε η χρονιά,τον Νοέμβριο μου ζήτησε το τηλέφωνο ο απουσιολόγος για να του δίνω τα μαθήματα όταν λείπει. Με παίρνει τηλέφωνο αρκετά συχνά,και στο σχολείο αντιλαμβάνομαι κάποια βλέμματα πολύ συχνά...Είμαι λίγο ντροπαλή και προσπαθεί να μου μιλάει και στο σχολείο για μαθήματα..Δεν ξέρω τι να κάνω..και τι ακριβώς θέλει..Προσπαθώ να είμαι ευγενική μαζί του και να τον κοιτάω και εγώ..

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν σε ευχαριστώ για αυτό το γράμμα! Με πήγες μερικά (έως αρκετά) χρόνια πίσω. Τα είδα όλα vintage

για 5 λεπτά.

Κοίτα να δεις μερικές απορίες που έχω, διαβάζοντας το πρόβλημά σου...
1) Δεν περίμενα ότι γεννιόντουσαν παιδιά το 1997.
2) Η μητέρα σου το ξέρει;
3) Μα με τον απουσιολόγο; Δεν ξέρω πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που πήγαινα εγώ στο σχολείο, αλλά στα δικά μου χρόνια οι απουσιολόγοι ήταν τα φυτά - και όταν λέω «φυτά» εννοώ με όλη την έννοιά τους: γυαλάκια, σπυράκια, φλωράκια.

Anyway. Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω ανασύροντας μερικές μνήμες μου από τα παλιά (είναι βέβαια λίγο θολές γιατί έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε).
Τα πράγματα είναι απλά: αν σου αρέσει, τότε καλά κάνεις και του μιλάς. Ίσως πρέπει να αρχίσεις να του μιλάς περισσότερο στο σχολείο. Σκέψου ένα θέμα εκτός μαθημάτων, για να δεις τι τον ενδιαφέρει. Ξέρεις ταινίες, μουσική, σειρές (video games; κινούμενα σχέδια; με τι ασχολείστε αλήθεια σε αυτή την ηλικία;). Και μην φοβάσαι μήπως σε δουλέψουν τα άλλα παιδιά - άλλωστε το δούλεμα είναι κανόνας στο σχολείο. Ό,τι και να κάνεις πάντα βρίσκει κάτι να πει ο ἐνας για τον άλλο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, η ώρα να περνάει.
Ίσως (στο «αν σου αρέσει» είμαστε ακόμα) μετά το τέλος του σχολείου να καθίσετε για λίγο στο παρκάκι δίπλα στο σχολείο - αρχικά με παρέα, στη συνέχεια οι δυο σας. (Βέβαια δεν ξέρω αν έχετε παρκάκι, αλλά εγώ από τα παλιά θυμάμαι όλα τα σχολεία να έχουν παρκάκι. Έτσι κάναμε και εμείς).

Τώρα αν δεν σου αρέσει, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά: περιόρισε τη συζήτηση στα μαθήματα. Μην τον κόψεις, όμως. Απουσιολόγος είναι ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βοηθήσει στο μέλλον.
Είδες; Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζεις...

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα