Δύναμη. Πιστέψτε σε έναν κόσμο χωρίς Καρκίνο του Μαστού

Με αυτό το μήνυμα η Ελένη Μενεγάκη, o Δούκας, το attica και το City Link στηρίζουν την Estée Lauder στη φετινή Εκστρατεία Ενημέρωσης και Πρόληψης 

«Μπορείς να δημιουργείς προϊόντα που κάνουν όμορφες τις γυναίκες. Όμως το πιο σημαντικό είναι να τις βοηθησεις να ζούν περισσότερο»
Evelyn Lauder
Αυτό τον Οκτώβριο η Estée Lauder Companies συμπληρώνει 20 χρόνια που

δίνει μάχη για να νικήσει τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εκπαίδευση και την ιατρική έρευνα. Ταυτόχρονα γιορτάζει τη ζωή και την κληρονομιά της Ιδρύτριας της Εκστρατείας και συν-δημιουργού της Ροζ Κορδέλας, Evelyn H. Lauder. Για αυτούς τους δύο λόγους βρεθήκαμε χθες στο press event όπου φωτίστηκαν (με ροζ) οι διαφορετικές πλευρές αυτής της τόσο σημαντικής εκστρατείας αφύπνισης των γυναικών, της εκστρατείας ζωής.
«Δεν είμαι παρά ένα λιθαράκι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που τρέχει η καμπάνια για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού» είπε η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φέτος φοράει το ροζ βραχιολάκι του Δούκα, υποστηρίζοντας την καμπάνια και συμπλήρωσε: «Θέλησα να ενώσω τη φωνή μου με τη δική σας και να στείλουμε μαζί το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι το πιο δυνατό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να νικήσεις την ασθένεια. Το 98% των καρκίνων του στήθους που διαγνώσκεται έγκαιρα είναι ιάσιμο-και αυτό είναι κάτι που δεν το γνώριζα. Θέλω δε να σας πω ότι την πρώτη φορά, αλλά και τη δεύτερη και την τρίτη, που έκανα μαστογραφία ένιωσα τον ίδιο φόβο, μέχρι να πάρω το αποτέλεσμα. Όμως πρέπει να ακουστεί παντού ότι είναι απαραίτητο σε όλες τις γυναίκες να κάνουν την εξέταση, κάθε χρόνο, πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας».

  
Για τον αγαπημένο μας Δούκα, αυτή είναι η 8η χρονιά που σχεδιάζει το Ροζ Βραχιόλι για την Εκστρατεία της Estée Lauder (κομψό, σε σχήμα οβάλ από ανάγλυφο μέταλλο σε ροζ και γκρι χρώμα, έχει ένα διακριτικό μεταλλικό charm με το ροζ κορδελάκι) «και τελικά μπορώ να πω ότι το Pink Ribbon, αν γινόταν δύο φορές το χρόνο, θα μπορούσε να είναι σαν μια συλλογή μου, γιατί κάθε φορά νιώθω την ίδια δημιουργική πρόκληση όταν πρόκειται να το σχεδιάσω», είπε. «Είναι τιμή μου που η Ελένη Μενεγάκη φοράει ένα προϊόν που δημιούργησα για έναν τοσο σημαντικό σκοπό. Και θα ήθελα να τονίσω πως φέτος, για δεύτερη χρονιά, σχεδίασα και ένα βραχιόλι για τον άντρα, γιατί ο καρκίνος του μαστού πλήττει και τους άντρες. Και μπορεί να είναι μικρό το ποσοστό όμως η εξέλιξή του είναι ραγδαία και δυσάρεστη, για αυτό η ενημέρωση αφορά και τον αντρικό πληθυσμό». 
Από το 2000, όπου η Evelyn Lauder έχει την ιδέα να κάνει ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού με την Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Παγκοσμίων Μνημείων –Σημείων Οροσήμων, έχουν ντυθεί στα ροζ πάνω από 200 κτίρια σε 70 χώρες. Φέτος στην Ελλάδα, θα δούμε να φωτίζεται ροζ το κτίριο του City Link και το πολυκατάστημα attica, στις 23 Οκτωβρίου, και αυτό έχει διπλό μήνυμα: αφενός στηρίζει αυτή την τόσο σημαντική εκστρατεία για την γυναίκα αφετέρου υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η Αθήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα