Δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πέφτω θύμα εκμετάλλευσης

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας
Γεια σας,
Ονομάζομαι Έλφη, είμαι 34 ετών και δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Στη δουλειά νιώθω ότι όλοι με εκμεταλεύονται γιατί ποτέ δε λέω όχι, αισθάνομαι πολύ ευάλωτη σε αρνητικά σχόλια άλλων και νιώθω ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, τα παίρνω όλα προσωπικά και αγχώνομαι πολύ στο να δίνω καλή εικόνα ακόμα και όταν αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μένα. Ελπίζω να έχετε κάποια καλή συμβουλή για μένα. Ευχαριστώ πολύ.

Η

απάντηση του Queen.gr
Σαφώς και όταν σκεφτόμαστε έτσι για τον εαυτό μας προκαλλούμε την ανάλογη αντίδραση. Όταν από μόνοι μας δίνουμε μία εικόνα πιο ... χαμηλή από το κανονικό, είναι λογικό ο απέναντί μας, είτε πρόκειται για συνάδελφο, είτε για τη σχέση μας, είτε για μια απλή συναναστροφή- να τοποθετήσει τον εαυτό του πιο ψηλά.
Δεν φταίει ο κάθε άλλος που ίσως εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και την προθυμία μας να εξυπηρετήσουμε κάθε του επιθυμία προκειμένου να γίνουμε αρεστοί. Είναι καθαρά δική μας ευθύνη. Αυτό το σύστημά μας όμως δεν οδηγεί πουθενά. Στην ουσία προσπαθωντας να κερδίσουμε τη εύνοια των άλλων, χάνουμε τον αυτοσεβασμό μας.
Στην περίπτωσή σου, μιας και είσαι 34 ετών όπως λες, καλό θα είναι να ξεκινήσεις καταγράφοντας τα θετικά σου στοιχεία. Τόσο σαν άνθρωπος, εξωτερικά και εσωτερικά- όσο και σαν επαγγελματίας. Είναι αλήθεια ότι δεν κάνεις τίποτα σωστά ή προκειται για κάποιο φόβο σου;
Θα πρέπει να σε αγαπήσεις και να σε εκτιμήσεις. Θα πρέπει να σεβαστείς τη θέση σου, την προσωπικότητά σου και τις αρμοδιότητές σου χωρίς να τις ξεπερνάς. Δεν χρειάζεται να σε συμπαθούν όλοι. Δεν κρατάς κάποιον κοντά σου εξαγοράζοντας το ενδιαφέρον του. Άσε τυς άλλους να δουν ποια είσαι χωρίς να γίνεσαι υποτακτική. Αν κάποιος θέλει την παρέα σου και εκτιμά τη δουλειά σου, θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη κι αν δεν εκτελείς και τα δικά του καθήκοντα.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα