Μπορούν τα social media να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά;

18:21 7/8/2012 - Πηγή: Queen.gr

Αρκεί να αξιοποιείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων

H εύρεση εργασίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, οι υποψήφιοι για εργασία σε κάθε θέση ολοένα και αυξάνονται με αποτέλεσμα η ήδη λιγοστές- υπάρχουσες θέσεις να πολιορκούνται από διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό ατόμων.

Πλεόν, πρέπει να μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τις διαθέσιμες ευκαιρείς απασχόλησης αξιοποιούν τις επιλογές που προσφέρονται στα social media. Σε σχέση με την αγορά και τη ζήτηση δεν είναι και λίγες! Πόσο εύκολό όμως είναι να διαμορφώσει κάποιος ένα επαγγελματικό

προφίλ στα social media; Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν διαμορφωθεί για να απευθύνονται σε όλους χωρίς να απαιτούν ειδικές γνώσεις σχετικά με την χρήση του υπολογιστή. Για να αποτελέσουν όμως βοήθεια σχετικά με την αναζήτηση εργασίας, θα πρέπει να γίνει αρχικά μια έρευνα και επιλογή των μέσων εκείνων που θα εξυπηρετήσουν την προώθηση του επαγγελματικού προφίλ, αλλά και την εύρεση των σχετικών θέσεων εργασίας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια στο περιεχόμενο και στην λειτουργίας τους, γιατί ολοένα και περισσότεροι εργοδότες είναι πιθανόν να αναζητήσουν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό μέσα από τα social media.

Θα πρέπει φυσικά και το αντικείμενο εργασίας μας να σχετίζεται με τον χώρο των social media. Δεν είναι λίγες οι φορές που μοντέλα, ηθοποιοί, marketing managers, δημοσιογράφοι, fashion editors κ.α. έχουν επιλεγεί για θέσεις εργασίας λόγω του ότι είχαν το κατάλληλο κοινωνικό προφίλ, τις κατάλληλες επαφές, αρκετά μεγάλο κύκλο κλπ. Φυσικά, υπάρχει μία πολύ μεγάλη παγίδα εδώ. Το φαινόμενο της υπερέκθεσης. Δεν χρειάζεται να είστε υπερβολικά διαχυτικοί και να εκθέτετε όλες τις προσωπικές στιγμές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο ισχύει και με τις επαφές μας. Αν δεν είμαστε celebrities, καλό είναι τα προφίλ μας να μην είναι... 'μπάτε σκύλοι αλέστε'- γεμάτα σλσ από άχρηστες επαφές. Είναι διαφορετικό να έχει κανείς χρήσιμες επαφές και πραγματικούς φίλους ή γνωστούς από το να έχει μία τεράστια λίστα από ιντερνετικούς φίλους ή followers που δεν ξέρει καν αν υφίστανται σαν άτομα!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς αντιμετωπίζουμε την κούραση της δουλειάς;

Τι λέει ο μήνας γέννησής σας για το επάγγελμά σας;

Πώς να υποβάλλετε την παραίτησή σας

Keywords
Τυχαία Θέματα